Felhívás!

A lakosságnak szánt védőmaszkok ára két lej körül lesz

A lakosságnak szánt védőmaszkok ára két lej körül lesz Gazdaság

A lakosságnak szánt védőmaszkok ára két lej körül lesz, áfa nélkül – jelentette be csütörtökön Virgil Popescu gazdasági miniszter.

A tárcavezető szerint két hazai cég napi egymillió védőmaszkot állít elő, így garantálható lesz a két lej körüli kiskereskedelmi ár.

Meglátása szerint a piacon olyan mennyiségű bel- és kölföldi gyártású maszk van jelen, hogy szükségtelen a termék árának hatósági maximálása.

Hat hónapig tilos a koronavírus terjedésének megakadályozását és kezelését szolgáló orvosi eszközök exportja

Jóváhagyta az egészségügyi minisztérium azoknak az egészségügyi felszereléseknek a listáját, amelyek a SARS-CoV-2 fertőzés visszaszorítását szolgálják, és amelyek exportját 6 hónapra felfüggesztik a hatóságok.

Az egészségügyi minisztérium 2020/672-es rendelete megjelent a Hivatalos Közlönyben. A koronavírus terjedésének megakadályozásához szükséges orvosi felszerelések exportjának 6 hónapra való felfüggesztése ezzel hatályba lépett.

A tiltás nem érvényes azon külföldi kereskedelmi partnerek esetében, amelyekkel már megkötött szerződése van a romániai gyártónak.

A tiltólistán olyan egészségügyi eszközök szerepelnek, mint: egészségügyi személyzet és páciensek által használatos szájmaszkok, oxigénkoncentrátor, katéterek, oxigénmaszk, lélegeztetőgép, kézi működtetésű újraélesztők, orrszondák, váladékszívó készülék, infúziós készlet, kesztyű, védőszemüveg, szemvédő, orvosi ruházat, a SARS-CoV-2 fertőzés diagnosztizálására használatos tesztek, vírusok és baktériumok tárolására alkalmas eszközök.

Ugyanakkor 6 hónapon keresztül olyan gyógyszereket sem szabad kivinni az országból, amelyek a SARS-Cov-2 fertőzés kezelésében használatosak, illetve amelyek a fertőzöttek túlélési esélyeit rontó krónikus betegségek kezelésére alkalmasak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 24., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hihetetlen ! – az Ambrózia gyógyszertárból tegnap vásároltam 12 lej = 1 maszk ára !!! : lehet nem kellene leirnom , de ez az igazság !!

  • User
   Dátum: 2020. április 24., 11:57
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Altex, Emag, 120 lej 50 db + kb. 15 lej postaköltség. Összesen 2,68 lej így egy darab. Az Altex szerint rendeltek Kínából egy újabb adagot, amely már 2 lej alatt lesz, valamikor május vége fele jön az országba. Szép a helyiektől vásárolni, de mindennek van határa.

 • User
  Dátum: 2020. április 24., 14:52
  ÉRTÉKELÉS: 6

  LRO LLC altal gyartott szajmaszk ara a gyogyszertarban 12 lej !! Akkor nem volt mas valasztek , mostanra szerencsere van. Helyitol , helyit???? Csak kerdem……

  • User
   Dátum: 2020. április 24., 18:02
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Sajnos az előző hozzászólásból nem lehetett kitalálni melyik maszk 12 lej… Viszont az LRO maszkja mosható, többször felhasználható, így a 12 lej már nem olyan sok. Mondjuk nem is véd, de arra jó, hogy másra nem köhögjünk, tüsszentsünk. Hacsak le nem húzzuk a szájunkról pont a tüsszentés előtt, mint ahogy az egyik nagy üzlet alkalmazottja tette. A.
   UI. Az Altex maszk nem biztos, hogy kapható a helyi üzletben, én csak a neten néztem utána.