Felhívás!

A kormány november végéig szeretné elfogadni a minimálbér emeléséről szóló jogszabályt

A kormány november végéig szeretné elfogadni a minimálbér emeléséről szóló jogszabályt Gazdaság

Az Orban-kormány célja, hogy november végéig elfogadja az országos minimálbér emeléséről szóló jogszabályt – jelentette be hétfői sajtóértekezletén Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária igazgatója.

Dancă szerint Ludovic Orban kormányfő tanácskozott ez ügyben Florin Cîţu pénzügyminiszterrel és Violeta Alexandru munkaügyi miniszterrel, és megvitatták, hogy miként lehetne úgy növelni a minimálbért a közszférában, hogy az ne érintse hátrányosan a magánszektort.

“A minimálbér emeléséről azt követően hozunk végleges döntést, hogy konzultáltunk a szociális partnerekkel, a munkáltatókkal és a szakszervezetekkel. Az Orban-kormány célja, hogy a vonatkozó kormányhatározat-tervezetet november végéig megvitassák és elfogadják” – hangoztatta Dancă.

Hozzátette, hogy a 2020-as minimálbér meghatározásához számos, a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó objektív mutatót fognak figyelembe venni, amelyek egyrészt tekintettel lesznek a minimálbér-növelés igényére, a románok vásárlóerejének fokozására, másrészt arra a követelményre, hogy mindez ne érintse hátrányosan a magáncégek tevékenységét.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.