Felhívás!

A kormány elfogadta a 2019-es költségvetés-tervezetet

A kormány elfogadta a 2019-es költségvetés-tervezetet Gazdaság

Elfogadta a kormány pénteki ülésén a 2019-es évi állami költségvetés és társadalombiztosítási költségvetés tervezetét – jelentette be a Victoria-palotában tartott sajtóértekezletén Eugen Teodorovici. A pénzügyminiszter hozzátette: a büdzsé tervezetét még a nap folyamán elküldik a parlamentnek.

A tárcavezető szerint a minisztérium honlapján közzétett eredeti változathoz képest történtek módosítások, miután a tervezetet megbeszélték a Gazdasági és Szociális Tanáccsal, a Pénzügyi Tanáccsal és más társadalmi szereplőkkel.

Teodorovici elismételte a 2019-es költségvetés sarokszámait: 1022,5 milliárd lejes nemzeti össztermék (GDP), ami 5,5%-os növekedést jelent 2018-hoz képest, 5163 lejes bruttó átlagbér és átlagosan 5,282 millió alkalmazott.

A miniszter “rendkívül fontosnak” nevezte, hogy a jelenlegi kormánykoalíció vezetése alatt, három év alatt 33%-kal nő a nemzeti össztermék, és idén átlépi az 1.000 milliárd lejes küszöböt.

A tárcavezető kiemelte, hogy a kormánykoalíció közös erőfeszítéseinek eredményeként az államháztartás GDP-arányos hiánya 2,55% alatt marad, amivel eleget tesznek a Maastrichti Szerződés vonatkozó előírásának.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.