Hirdetés
Hirdetés

A gáz árának 10-15 százalékos csökkenésére számít a gazdasági miniszter

A gáz árának 10-15 százalékos csökkenésére számít a gazdasági miniszter Gazdaság

Virgil Popescu gazdasági miniszter szerint a földgáz árának július elsejétől 10-15 százalékkal kellene csökkennie a piac teljes liberalizálása következtében – számolt be a Marosvásárhelyi Rádió.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető hozzátette, amennyiben a piac 90 százalékát uraló két nagy szolgáltató nem csökkenti a lakosságnak szánt földgáz árát, a hatóságok sürgősségi rendelettel lépnek közbe, hogy a termelői árcsökkenés fellelhető legyen a végfelhasználónál is.

2020. július 1-től már nem az Energia Árszabályozó Hatóság állapítja meg a lakosságnak szánt földgáz árát, hanem a szabad piaci kereslet és kínálat.

Virgil Popescu azt mondta, “gyakorlatilag egy, három vagy hat hónapos, illetve egy éves határidőre szóló csomagokat fognak eladni a bécsi tőzsdén lévő áron, ami jelenleg majdnem háromszor kisebb annál, amellyel jelenleg vásárolnak a szolgáltatók. Ezért meggyőződésem, hogy legalább júliustól szeptemberig, illetőleg a téli hónapokban az ár kisebb lesz, mint amennyivel most vásárolják a földgázt a szolgáltatók. Tenni fogunk azért, hogy ez az árcsökkentés az emberek számláin is megjelenjen a háztartási fogyasztóknál”.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük