Felhívás!

90 millió euróból épít új logisztikai központot az eMAG

90 millió euróból épít új logisztikai központot az eMAG Gazdaság

Az eMAG internetes kereskedőcég 90 millió eurós beruházással új logisztikai központot épít Bukarest vonzáskörzetében, az A1 autópálya mentén – közölte csütörtökön a vállalat.

A 130 ezer négyzetméter hasznos területű létesítményt augusztusban kezdik építeni és jövő év szeptemberében fejezik be. A tervek szerint 2022 júliusától fog működni teljes kapacitással.

A logisztikai központban telepítendő korszerű technológia négyszer nagyobb termelékenységet tesz lehetővé, a megrendelt termékek kézbesítési ideje így csökken. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy az egy személy által leadott több rendelés egyetlen csomagba kerüljön, ami csökkenti a csomagolóanyag szükségletet. Emellett a logisztikai központ nagy tároló kapacitása lehetőséget ad a termékskála bővítésére, így a jövőben több ruhaneműt, továbbá élelmiszereket és italokat is árulni fognak.

Tudor Manea, az eMAG vezérigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés nagy lépést jelent a következő évtized nagy változásai felé, amikor a lakosság jelentős aránya az online kereskedelmet veszi majd igénybe, a vállalkozások digitalizálása pedig felgyorsul.

A 2001-ben alapított román vállalat a régió vezető internetes kereskedője, jelenleg négy országban folytatja tevékenységét: Romániában, Magyarországon, Bulgáriában és Lengyelországban. Az eMag tagja a dél-afrikai székhelyű Naspers multinacionális befektető csoportnak.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.