Felhívás!

600 millió lejt különített el a kormány az ebben az időszakban esedékes karanténköltségekre

600 millió lejt különített el a kormány az ebben az időszakban esedékes karanténköltségekre Gazdaság

600 millió lejt különített el a kormány egy szerdán megszavazott határozattal az ebben az időszakban esedékes karanténköltségekre.

A miniszterelnöki kancellária vezetője, Ionel Dancă szerint ebből az összegből számolják el a különféle központi és helyi közintézményeknek a karanténnal és más egészségügyi intézkedésekkel járó költségeket.

A 600 millió lejt a kormány tartalékalapjából utalják ki az egészségügyi minisztériumnak.

100 millió euró a 2021-2027-es időszakra tervezett uniós projektek előkészítésére

100 millió eurót utal ki a kormány a Technikai Segítségnyújtási Operatív Program keretében lehívható alapokból a 2021-2027-es időszakra tervezett projektek előkészítésére. Az erről szóló sürgősségi rendeletet szerdai ülésén fogadta el a kabinet.

Ionel Dancă rámutatott, miután múlt heti ülésén a kabinet elfogadott egy memorandumot a 2021-2027-es európai uniós projektek előkészítési mechanizmusáról, szerdán elfogadtak egy sürgősségi rendeletet, amelynek értelmében mintegy 100 millió eurót fordítanak erre a célra a Technikai Segítségnyújtási Operatív Program keretében lehívható alapokból.

Dancă hangsúlyozta, ez az első alkalom, amikor egy kormány jelentős összeget különít el egy jelenleg rendelkezésre álló keretből a következő költségvetési ciklusban esedékes tervek előkészítésére. Ezáltal Románia sokkal jobban fel tud készülni az uniós alapok lehívására, amelyek nélkülözhetetlenek a fontos beruházásokhoz – tette hozzá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások