Felhívás!

3,8 százalékra nőtt az infláció novemberben, az élelmiszerek csaknem 5 százalékkal drágultak

3,8 százalékra nőtt az infláció novemberben, az élelmiszerek csaknem 5 százalékkal drágultak Gazdaság

Az októberi 3,4 százalékról novemberben 3,8 százalékra nőtt az éves inflációs ráta Romániában. Az élelmiszerek 4,9 százalékkal drágultak, a nem élelmiszer jellegű iparcikkek 2,83 százalékkal kerültek többe, a szolgáltatások ára pedig 4,19 százalékkal nőtt – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) szerdán közölt adataiból.

2018 novemberéhez képest idén novemberben 3,8%-kal nőttek a fogyasztói árak. A harmonizált fogyasztói árindex alapján kiszámolt éves ráta novemberben 3,7% volt – mutat rá az INS közleménye.

A Román Nemzeti Bank (BNR) legutóbbi jelentésében 3,8 százalékra csökkentette 2019 végére vonatkozó inflációs előrejelzését, 2020 decemberére pedig 3,1 százalékos pénzhígulást valószínűsít.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 15., 18:25
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Aki szidja a számtantanáraimat: Az anyukád a hibás, nem nevelt rá, hogy tanulj meg gondolkozni. A statisztika elismer 3,7 – 3,8% -ot veszteséget, esztendei összállásban. Ebből te tíz hónapi fizetéssel és a rendszeresen fizetett áruforgalmi adóval mintegy harmadát a juttatásoknak nem veheted meg. Marad a spekuláció, gyűjtsél rá. Magyarán a harmados veszteségre, a kisebbé lett bérből kell takarékoskodnod. Okostojás, a te matek tanárod le fog tagadni. Lehet, hogy a fenti 3,7 x10 nem harminc, ami több a harmad részénél jövedelmednek. Erre csak minuszolni lehet. Mert te tévedhetetlen vagy, amikor másokat alázni kívánsz. Jó nevetést, s görcsöt kívánok!