Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

3,8 százalékra nőtt az infláció novemberben, az élelmiszerek csaknem 5 százalékkal drágultak

3,8 százalékra nőtt az infláció novemberben, az élelmiszerek csaknem 5 százalékkal drágultak Gazdaság

Az októberi 3,4 százalékról novemberben 3,8 százalékra nőtt az éves inflációs ráta Romániában. Az élelmiszerek 4,9 százalékkal drágultak, a nem élelmiszer jellegű iparcikkek 2,83 százalékkal kerültek többe, a szolgáltatások ára pedig 4,19 százalékkal nőtt – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) szerdán közölt adataiból.

Hirdetés
Hirdetés

2018 novemberéhez képest idén novemberben 3,8%-kal nőttek a fogyasztói árak. A harmonizált fogyasztói árindex alapján kiszámolt éves ráta novemberben 3,7% volt – mutat rá az INS közleménye.

A Román Nemzeti Bank (BNR) legutóbbi jelentésében 3,8 százalékra csökkentette 2019 végére vonatkozó inflációs előrejelzését, 2020 decemberére pedig 3,1 százalékos pénzhígulást valószínűsít.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 15., 18:25
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Aki szidja a számtantanáraimat: Az anyukád a hibás, nem nevelt rá, hogy tanulj meg gondolkozni. A statisztika elismer 3,7 – 3,8% -ot veszteséget, esztendei összállásban. Ebből te tíz hónapi fizetéssel és a rendszeresen fizetett áruforgalmi adóval mintegy harmadát a juttatásoknak nem veheted meg. Marad a spekuláció, gyűjtsél rá. Magyarán a harmados veszteségre, a kisebbé lett bérből kell takarékoskodnod. Okostojás, a te matek tanárod le fog tagadni. Lehet, hogy a fenti 3,7 x10 nem harminc, ami több a harmad részénél jövedelmednek. Erre csak minuszolni lehet. Mert te tévedhetetlen vagy, amikor másokat alázni kívánsz. Jó nevetést, s görcsöt kívánok!