Felhívás!

2,78 millió külföldi turista látogatott tavaly Romániába

2,78 millió külföldi turista látogatott tavaly Romániába Gazdaság

Több mint 2,78 millió külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken az elmúlt esztendőben; a külföldi turisták összesen 6,636 milliárd lejt költöttek el az országban, ami személyenként átlagban 2383,5 lejt jelent – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) csütörtökön közölt kimutatásából.

A 2018-as év folyamán Romániába látogatott külföldiek közül a legtöbben – 56,7% – üzleti célból érkeztek (kongresszusokon, konferenciákon, tanfolyamokon, vásárokon, kiállításokon vettek részt), 43,3% magáncélból jött (itt töltötte szabadságát, kulturális vagy sportrendezvényeken vett részt, meglátogatta barátait, rokonait, vásárolni, orvosi kezelésre jött, átutazóban volt stb.).

A statisztikák szerint a legtöbb pénzt, kiadásuk mintegy 52%-át szállásra költötték a turisták, akik túlnyomó többsége – 91,2% – félpanziós ellátást választott.

Az INS kimutatásai szerint továbbá a külföldi látogatók 48,4%-a turisztikai ügynökségen keresztül jött, 35%-uk pedig maga szervezte meg az utazását.

A legtöbben, azaz a turisták 79,7%-a, repülővel érkezett Romániába, 11,8%-uk saját gépkocsival, 7%-uk autóbusszal, 1,5%-uk pedig más szállítóeszközzel (vonattal, valamilyen vízi járművel, bérelt autóval, motorbiciklivel) jött az országba – mutat rá az INS közleménye.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.