A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

2,78 millió külföldi turista látogatott tavaly Romániába

2,78 millió külföldi turista látogatott tavaly Romániába Gazdaság

Több mint 2,78 millió külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken az elmúlt esztendőben; a külföldi turisták összesen 6,636 milliárd lejt költöttek el az országban, ami személyenként átlagban 2383,5 lejt jelent – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) csütörtökön közölt kimutatásából.

A 2018-as év folyamán Romániába látogatott külföldiek közül a legtöbben – 56,7% – üzleti célból érkeztek (kongresszusokon, konferenciákon, tanfolyamokon, vásárokon, kiállításokon vettek részt), 43,3% magáncélból jött (itt töltötte szabadságát, kulturális vagy sportrendezvényeken vett részt, meglátogatta barátait, rokonait, vásárolni, orvosi kezelésre jött, átutazóban volt stb.).

A statisztikák szerint a legtöbb pénzt, kiadásuk mintegy 52%-át szállásra költötték a turisták, akik túlnyomó többsége – 91,2% – félpanziós ellátást választott.

Az INS kimutatásai szerint továbbá a külföldi látogatók 48,4%-a turisztikai ügynökségen keresztül jött, 35%-uk pedig maga szervezte meg az utazását.

A legtöbben, azaz a turisták 79,7%-a, repülővel érkezett Romániába, 11,8%-uk saját gépkocsival, 7%-uk autóbusszal, 1,5%-uk pedig más szállítóeszközzel (vonattal, valamilyen vízi járművel, bérelt autóval, motorbiciklivel) jött az országba – mutat rá az INS közleménye.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.