Felhívás!

18 millió eurót költöttek a belföldi turisták a karácsonyi kisvakáció alatt

18 millió eurót költöttek a belföldi turisták a karácsonyi kisvakáció alatt Gazdaság

A mintegy 139 ezer román turista körülbelül 18 millió eurót költött el az országban a karácsonyi kisvakáció alatt – derül ki a Romániai Idegenforgalmi Vállalkozók Szövetségének (FPTR) kimutatásából.

A dokumentum szerint egy személy átlagosan 570 lejt költött szállásra és étkezésre, ez 14 százalékkal több, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. Egyéb kiadásokra (útiköltség, szórakozás) további 500 lejt költöttek a vakációzók.

“A karácsonyi és újévi szabadnapokon 14 százalékkal több belföldi turista foglalt helyet a különböző szálláshelyeken, mint tavaly, egyrészt azért, mert a hétvége és a hivatalos ünnepek közé eső hétfőt szabadnapnak nyilvánította a kormány, másrészt azért, mert sok állami alkalmazott vakációs csekkjével fedezi a kisvakáció költségeit” – közlte Dragoş Răducan, a FPTR ügyvezető alelnöke.

A karácsonyi időszakban a legnépszerűbbek a vidéki panziók voltak, ezek foglaltsága 90 százalékos volt, összesen 55 ezer személyt fogadtak. A legkeresettebb desztináció Törcsvár, Máramaros, Bukovina és Nagyszeben környéke volt. Ezeken a helyeken 350 és 800 lej közötti összegbe került egy karácsonyi kiruccanás.

A népszerűségi listán a fürdőhelyek következnek, ahol 25 ezer személy töltötte a karácsonyt, ez, egy háromcsillagos szállodában, 500-750 lejbe került fejenként.

A harmadik helyet a hegyvidék foglalja el. A sí- és szánkópályák körül 24 ezer személy keresett szállást, 500-900 lej/fő átlagáron.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások