Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Változékony idő lesz a következő két hétben

Változékony idő lesz a következő két hétben Életmód

Május 17-e és 30-a között változékony lesz az idő, a légköri instabilitással járó jelenségek nagy kiterjedésű területeken jelentkezhetnek, elsősorban a Bánságban, a Körösök vidékén, Erdélyben, Máramarosban és a hegyekben – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Hirdetés
Hirdetés

A Bánságban és a Körösök vidékén a következő napokban hűvös lesz az idő, 17-21 fokos nappali maximumokkal és 7-11 fokos éjszakai minimumokkal. Május 20-a körül még ennél is hűvösebb lehet. A levegő május 23-24-e közül kezd melegedni, a hónap végén a nappali átlag 22-26, az éjszakai 10-13 fok körül alakul. Légköri instabilitás, nagy hozamú zivatarok előfordulhatnak.

Erdélyben szintén a sokévi átlagnál hidegebb lesz a következő napokban, 15-20 fok körüli maximális és 4-9 fok közötti minimális hőértékekkel. Május 24-e után fokozatos felmelegedés várható, nappal 20-24, éjszakánként 7-11 Celsius-fokot fognak mutatni a hőmérők. Légköri instabilitás, hirtelen lezúduló záporok itt is előfordulhatnak.

Máramarosban a következő napokban nappal sem lesz több 14-18 foknál, hajnalonként 6 fokra is lehűlhet a levegő. Május 24-étől ebben a régióban is felmelegedés áll be, a maximumok elérik a 21-23 fokos, a minimumok a 9-12 fokos regionális átlagot. Az előrejelzés első hetében jelentős mennyiségű csapadék eshet, esőre egyébként mindvégig számítani kell.

A hegyvidéken az évszakra jellemző átlaghoz képest hidegebb lesz ezen a héten, a hőmérők nappal 6-12 foknál nem fognak többet mutatni, éjszakánként fagypontig süllyedhet a hőmérséklet. Május 23-ától felmelegszik az idő, a maximumok 8-16, a minimumok 2-8 fok között ingadoznak majd. A héten légköri instabilitásra és jelentős csapadékmennyiségre kell számítani, sőt, 1800 méter fölött havaseső és havazás is előfordulhat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük