Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Többnyire szép, meleg időre lehet számítani a május 1-jei hétvégén

Többnyire szép, meleg időre lehet számítani a május 1-jei hétvégén Életmód

Többnyire szép időre számíthatunk a hétvégén országszerte, 20-22 fokos nappali csúcsértékekkel – nyilatkozta pénteken az Agerpres hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos meteorológusa.

Marina Antonescu szerint szombaton az ilyenkor megszokottnak megfelelő időjárás várható, 14 és 22 Celsius-fok közötti maximumokkal. Gyenge esőzések csak a domb- és hegyvidékeken, illetve az ország nyugati részén lesznek. Délkeleten a nap első felében megélénkül a szél.

Vasárnap szintén az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk, a maximumok 16 és 22 fok között alakulnak, éjszaka az erdélyi medencékben fagypontig, míg a nyugati országrészben 11 Celsius-fokig hűl a levegő. Kisebb záporok, zivatarok a hegyekben, illetve nyugaton és északnyugaton alakulhatnak ki.

A tengerparton is szép idő lesz a május 1-jei hétvégén, csapadék nem várható, napközben azonban megélénkülhet a szél. A maximumok 14 és 17 fok, a minimumok 8 és 10 fok között változnak – mondta a szakember. 

(Agerpres, fotó: depositphotos.com)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.