Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tavaszi tejfölös

Tavaszi tejfölös Életmód

Habár én még úgy tanultam, hogy a tavaszi napéjegyenlőség március 21- én van, némi kutatások feltárták számomra, hogy ez, 2012 óta, bizony már nem is igaz. E változás erre az évszázadra már így is marad, 2102-ig március 20-án lesz a nap és az éj ugyanolyan hosszú, köszönhetően némi szökőéveknek, és nálam néhány sokkal okosabb embernek, akik ezt ki bírták számolni.

Benedek bizonyára nagyon örül, a meleggel teli zsákját ezentúl Klaudia cipeli (bár remélem, a gáláns Sándor és József elvégzi a munka nagyját helyette). Mindenképp nagy örömömre szolgál, hogy mától megint a nappalok hosszabbak, és mi mindnyájan, kik a Nap fényétől függünk, nagyobb dózisokban juthatunk hozzá. Túl sok sötét napos, depressziós idő után igencsak ránk fér, már csak azért is, hogy ne kimondottan cukorbevitellel kezeljük magunkat, hanem egy kis kerti napfényfürdővel.

A mai, szürke napra való tekintettel azért még beiktattam egy egészségesebb édességet, ami leginkább egy sajttortára hajaz. E torták előnye a sütő bekapcsolásának mellőzésében rejlik, nagy buktatója a zselatinhasználat, mellyel igencsak csomós krémeket alkothatunk, bogyós gyümölcsök használata nélkül is. Mai krémem alapja a tejföl, melyhez citromlevet és cukrot adagoltam.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük