Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy a strandár-térkép élmezőnyében

Sepsiszentgyörgy a strandár-térkép élmezőnyében Életmód

Az egyik országos, román nyelvű honlap összeállítása szerint Sepsiszentgyörgy strandja a legdrágábbak közé tartozik az országban. Igaz, a listakészítők nem vették figyelembe a Sepsi Card kínálta kedvezményeket.

Az összeállítás a romániai megyeszékhelyek intézményesített fürdőzőhelyei és aqua (vizes) parkjai belépőjegyeinek árait vizsgálja, és az első tíz helyre a következő municípiumok kerültek: Brassó 95, Botoșani 70, Galac 60 lej, Kolozsvár 60, Sepsiszentgyörgy 56, Foksány 50, Szatmárnémeti 49, Tg. Jiu 40, Brăila 40, Giurgiu 40 lejjel stb. A legolcsóbb megyeszékhelyi strandok: Szörényvár (Drobeta–Turnu Severin) 5 lej, Zsögödfürdő (Csíkszereda külvárosa) 10, Beszterce 11, Jászvásár (Iași) 11, Déva 15 lej és így tovább. Az említett árak a felnőttek teljes értékű belépőire vonatkoznak.

A sepsiszentgyörgyi, naponta 9 és 20 óra között nyitva tartó strandot működtető Sepsi Rekreatív igazgatója, Bodor Lóránd szerint a belépőjegyük ugyan az átlagosnál valóban drágább, de a feltételek és körülmények is kiemelkedő színvonalúak, ennek köszönhetően a szomszéd megyékből is járnak oda fürdőzők.

Hirdetés
Hirdetés

„Milyen szolgáltatást lehet nyújtani az 5 lejes belépő fejében?” – teszi fel a költői kérdést az igazgató, kihangsúlyozva azt is, hogy a Sepsi Card kártya tulajdonosai 50 százalékos árkedvezményt kínáló bérletekkel strandolhatnak náluk. Sőt, ezt a kártyát a más településeken élő, de Sepsiszentgyörgyön tanuló diákok, óvodába járó gyerekek is igénybe vehetik, így számukra egész napra 19 lejbe kerül a lubickolás.

Az uzonkafürdői strand madártávlatból (Camping The Valley)

Egyébként a sepsiszentgyörgyi strand már csak azért is megengedheti magának a magas árakat, mert Kovászna megyében ezen kívül – az egyes panziók vendégeik számára fenntartott medencéit és a hideg vizes „vallatókat” leszámítva – csak Uzonkafürdőn találunk szabadtéri fürdőzésre alkalmas helyet. Itt a Camping The Valley-be 30 lej a napi felnőtt-belépő, 10-től 19 óráig üzemel. A kempingezők számára napközben 8 és 10, valamint 19 és 21 óra között még meleg vizes tusolók is rendelkezésre állnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. augusztus 4., 8:48
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Miertcsak a szentgyorgyieknek jar a kedvezmeny?Nem volna jo egy egyseges ar?Kezdirol lemenni az is penzbe kerul es hozza a felar!!Befogom perelni a strand tulajdonosat!!Csak hogy tudja!Vagy tonkre teszem a strandjat!!

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 4., 14:22
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Hány évnek kell még eltelnie,hogy Kézdinek is legyen egy strandja?Nem az uszodára gondolok.Kézdin nagyon sok gyermek úgy nőtt fel,hogy nem pancsolt egy igazit.Alacsony minimál bérből, autó nélkül bizony körülményes.