Felhívás!

Muskotályos

Muskotályos Életmód

Mivel Gyergyószentmiklóson javában tart a XII. Nemzetiségi Színházi Kollokvium, testünk táplálása kissé háttérbe szorulván, lelkünk gondozása kerül előtérbe, mégpedig csodálatos képek, káprázatos szavak, fülbemászó hangok, lenyűgöző mozdulatok által. Talán ilyenkor vagyok a leghálásabb azért, hogy egy ilyen kisváros fenntart egy olyan színházat, mint a Figura Stúdió! Köszönet érte!

 

Közben persze gyorsan be-bekapunk valamit, hogy megfelelő testi erővel rendelkezhessünk egyik eseményről a másikra való rohangáláshoz.

Ma pedig, többek között pont egy olyan eledelt fogyasztottam, amelyhez elsődlegesen szintén szavak által kerültem közel, mégpedig egy regény lapjain találkozunk. Mondhatni, szerelem volt első látásra. Aztán kóstolásra is, természetesen a tettek mezejére lépvén.

Túl sok nyersanyag nem is kell hozzá, csak egy üveg finom muskotály bor, amelyből 3 decit a 2 kiló, felszeletelt körtére loccsantva, 3 szem szegfűszeg,1 kávéskanál fahéj, 70 deka cukor társaságában kellő állagúra rotyogtatunk. A maradék bort eközben akár el is kortyolgathatjuk (mondanom sem kell, csak módjával, ha a kész termékkel tele kanállal el szeretnénk találni a befőttesüveg száját). Kaláccsal, palacsintával fogyasztva ezúton is felejthetetlen élményhez juthatunk.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.