Felhívás!

Mínusz tíz Celsius-fok alatti hőmérsékleteket mértek csütörtök reggel Hargita megyében

Mínusz tíz Celsius-fok alatti hőmérsékleteket mértek csütörtök reggel Hargita megyében Életmód

Az idei tavasz legfagyosabb reggelén mínusz tíz Celsius-fok alatti hőmérsékleteket mértek Hargita megyében – jelenti a dél-erdélyi regionális meteorológiai központ.

A szakemberek szerint csütörtökön hajnalban Gyergyóalfaluban mínusz 11,5, Csíkszeredában mínusz 10,2 Celsius-fokot mutattak a hőmérők.

Az időszakhoz képest rendkívül hideg volt Maroshévizen, ahol mínusz 9,7 fokot mértek, Székelyudvarhelyen mínusz 5,4 fok volt, a Bucsin-tetőn pedig mínusz 9,6 Celsius-fokig süllyedt a hőmérő higanyszála.

A meteorológusok előrejelzése szerint a következő napokban napközben melegebb lesz, de az éjszakák továbbra is fagyosak maradnak.

Az áprilisi abszolút hidegrekordot 1978-ban mérték Hargita megyében, amikor a csíkszeredai meteorológiai állomás hőmérője mínusz 14,4 Celsius-fokot mutatott.

Háromszéken is hűvös volt a reggel

Kovászna megyében Bodzafordulón volt a leghidegebb, ott mínusz 7,8 fokot mértek. Baróton mínusz 5, Sepsiszentgyörgyön mínusz 4,4, Kézdivásárhelyen mínusz 3,9 fokot regisztráltak. A Lakóca-csúcson mínusz 10,4 fokig csökkent a hőmérséklet.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.