Felhívás!

Mínusz 4,2 Celsius-fokot mértek csütörtök reggel Gyergyóalfaluban

Mínusz 4,2 Celsius-fokot mértek csütörtök reggel Gyergyóalfaluban Életmód

A Hargita megyei Gyergyóalfaluban volt a leghidegebb az országban csütörtök reggel, mínusz 4,2 Celsius-fokig süllyedt a hőmérők higanyszála. A megye több más településén is negatív hőmérsékleti értékeket mértek.

A nagyszebeni regionális meteorológiai központ szolgálatos meteorológusa, Narcisa Milian az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, a legalacsonyabb hőmérsékletet, mínusz 4,2 fokot, Gyergyóalfaluban mérték, Csíkszeredában mínusz 3,9 fokot, Maroshévízen mínusz 3,6 Celsius-fokot, Székelyudvarhelyen mínusz 1,6 fokot mutattak a hőmérők.

A szakember szerint ezek a hőmérsékleti értékek alacsonyabbak az ilyenkor megszokottnál, de nem dőlt meg a nap hidegrekordja, voltak ugyanis évek, amikor még hidegebb volt az esztendőnek ezen a napján Hargita megyében.

Kovászna megyében ezúttal pár fokkal melegebb volt, csak Bodzafordulón süllyedt enyhén fagypont alá a hőmérséklet, ott -0,2 fokot mértek. Sepsiszentgyörgyön 1,1, Kézdivásárhelyen 1,5, Baróton 0,4 Celsius-fokos minimumot mértek.

A lehűlést egy észak felől érkező hideghullám okozza, és a következő napokban is negatív értékekre kell számítani reggel, utána azonban ismét felmelegedés várható.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.