Felhívás!

Kánikulai hőség lesz a következő időszakban is, de naponta előfordulhatnak záporok

Kánikulai hőség lesz a következő időszakban is, de naponta előfordulhatnak záporok Életmód

A hőség kitart a következő két hétben is, és a legtöbb régióban szinte naponta előfordulhatnak rövid, elszórt záporok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) július 25-e és augusztus 7-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben július 25-e és 30-a között várható a legnagyobb hőség, amikor a hőmérsékleti csúcsértékek 30 és 34 Celsius-fok körül alakulnak, és éjszaka sem lesz hűvösebb 14-17 foknál. Július 31-e és augusztus 3-a között enyhül a kánikula, átlagban 4-5 fokkal lesz hűvösebb nappal valamint 3 fokkal éjszaka. Ezt követően ismét nőnek a nappali hőmérsékleti értékek, az éjszakai értékekben azonban nem lesz nagy ingadozás. Kisebb záporok naponta kialakulhatnak, július 27-én, a hónap végén és augusztus első napjaiban kiterjedtebb területeken lehetnek esőzések.

A hegyvidéken a következő két hetes időszakban 19 és 23 Celsius-fok körül alakulnak a nappali csúcsértékek, az éjszakai levegő 10-14 fokig hűl le. Naponta kialakulhatnak kisebb záporok, jelentősebb mennyiségű csapadékra július 27-e és augusztus 3-a között lehet számítani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.