Felhívás!

Játsszunk komolyan kísérletező és oktató játékokkal!

Játsszunk komolyan kísérletező és oktató játékokkal! Életmód

Korunk technikai fejlődése mentén a gyerekjátékok fejlettségi szintje is egyre magasabb. A technika vívmányai lehetővé teszik olyan játékok gyártását, melyekkel a gyerekek már egész fiatalon mérnöki vénáikat tesztelgethetik.

Az alternatív energiával működő játékok, alapvető fogalmak, fizikai kifejezések megtanulását, megértését segítik elő. Nagyon hasznosak lehetnek a későbbi továbbtanulás irányának eldöntéséhez is.

A STEM típusú játékok pontosan ezért szerepelnek a Szoti játékbolt, ajándék áruház kínálatában. A cég elkötelezett híve a játékos tanulásnak, termékeik ezt híven tükrözik is.

Ezek a játékok már betekintést engednek olyan tudományokba, mint a matematika, fizika, és olyan képességeket fejlesztenek, mint a kézügyesség, problémamegoldó képesség, kreativitás vagy épp a fantázia. Általuk javulhat a tanulmányi eredmény, és olyan érdeklődési körök is felszínre kerülhetnek, melyek ezek nélkül a játékok nélkül lehet, hogy nem törtek volna utat maguknak.

Mi az a STEM?

Ez egy mozaikszó. Az angol Science, Technology, Engineering és Math szavak első betűjéből áll össze. Ha le akarjuk fordítani, akkor azt mondhatnánk hogy Természettudomány, Technológia, a Mérnöki tudomány és a Matematika tudományából képződött a szó.

A világunk egyre inkább halad az informatika, a technikai tudományok felé, lassan teljes mértékben elkerülhetetlen lesz, hogy ilyen-olyan mélységben ugyan, de minden gyerkőc  értsen ezeknek a tudományoknak a nyelvén.

Mi a legjobb lehetőség erre, ha nem a játék?

A játék egy zseniális lehetőség arra, hogy olyan dolgokat is megmutassunk a gyerekeknek, fiataloknak, amiket a száraz valójukban esetleg nem is akarnának megismerni.

A mérnöki tudományokhoz kapcsolódó játékok a tervezés örömébe vezetik be a gyerekeket. Sokan szeretik a robotos filmeket, sorozatokat, nekik a robotikával foglalkozó játékok fognak örömöt szerezni, és egyben mutatni egy utat az ezzel kapcsolatos tudományos ismeretek felé.

Vannak, akik érdeklődnek a kísérletek iránt. Ezzel szemben egyáltalán nem biztos, hogy nem hátrálnak majd meg egy-egy száraz kémiai képlet megismerése után. De mire eljut idáig egy iskolás, már egy kémiával, természettudománnyal foglalkozó játék teljesen el is bűvölheti.

Vannak gyerekek, akik olyan logikai készséggel rendelkeznek, hogy az ezzel kapcsolatos játékok számukra az igazi kikapcsolódás és sikerélmény.

Bátran vágjunk bele ezeknek a játékoknak a megismerésébe, nézzünk szét a cég kínálatában, és válasszunk gyermekünk habitusának, érdeklődési körének megfelelően.

Üljünk le vele játszani, figyeljük azt a csodát, amivel a gyerekek az új dolgokat befogadni képesek.

Solar robot, mechanikus emelő, és még sok más izgalmas játék várja a szülőket és a gyerekeket. Akár jó ajándék is válhat ezekből a játékokból.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.