Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes méhnyakrák-szűrés egész évben

Ingyenes méhnyakrák-szűrés egész évben Életmód

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház által szervezett méhnyakrák-szűrő program keretben, április 24-től kezdődően egészen ezen év végéig, a 24 és 64 év közötti nők ingyenes Babeş-Papanicolaou tesztre és HPV (humán papillomavírus) szűrésre jelentkezhetnek. A szűrővizsgálatok előzetes időpontkérés alapján fognak zajlani, háziorvosi beutaló nélkül.

Időpontfoglalás a következő telefonszámok egyikén lehetséges: 0367 730 042 vagy a 0773 322 633, 10–18 óra között, vagy online a kórház honlapján.

A méhnyakrák megelőzésének és szűrésének érdekében a programban résztvevő 24–29 éves korosztályba tartozó hölgyeknek Pap-tesztet, míg a 30–64 éveseknek HPV-vizsgálatot végeznek. A mintavétel ambulánsan történik a kórház járóbeteg-rendelőjének épületében (földszint, 11-es számú nőgyógyászati rendelő.)

Azok a páciensek akik a fent említett két korcsoport egyikébe tartoznak, nem vettek részt hasonló szűrésben és nem rendelkeznek megerősített méhnyakrák diagnózissal, a személyi igazolványuk felmutatásával ingyenesen részesülhetnek a vizsgálatban, háziorvosi küldőpapír nélkül. A projekt által finanszírozott valamennyi orvosi vizsgálat, a szakorvosi konzultáció, a kenetvizsgálat, a HPV-teszt, a méhnyak diszpláziás elváltozásainak korai diagnosztizálása, a kolposzkópia, a méhnyakrákot megelőző elváltozásainak kimetszése vagy ablatív kezelése stb. ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés

A méhnyakrák megelőzésére és korai felismerésére szolgáló szűrőprogram a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház kezdeményezésével valósul meg, partnerségben a ,George Emil Palade, Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológia Egyetemmel, azzal a céllal, hogy növekedjen azon nők száma akik részesülhetnek a méhnyakrák megelőzésében – számol be a sepsiszentgyörgyi kórház sajtóosztálya.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük