Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes, háromnyelvű mobilapplikáció a családon belüli erőszak áldozatainak támogatására

Ingyenes, háromnyelvű mobilapplikáció a családon belüli erőszak áldozatainak támogatására Életmód

A Bright Sky Ro alkalmazás egy ingyenes digitális eszköz, amely támogatja a családon belüli erőszak áldozatait, segítséget és hasznos információkat nyújt a visszaélésszerű kapcsolatban álló embereknek.

Hirdetés
Hirdetés

A Vodafone Románia Alapítvány csütörtöki közleménye szerint a román, magyar és angol nyelven elérhető applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból és Google Play Store-ból.

A Bright Sky Ro mindenekelőtt információs és oktatási szerepet tölt be, felsorolja a nemi erőszak kategóriáit, küzd a jelenséghez kapcsolódó mítoszokkal és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy egyszerű elektronikus űrlap kitöltésével felmérje kapcsolata biztonságát. Az alkalmazás elérhetővé teszi az ügyben szolgáltatásokat nyújtó szervezetek adatbázisát, így a felhasználó kapcsolatba léphet a térségében legközelebb elérhető szolgáltatóval.

Ezenkívül az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy információkhoz jussanak a visszaélések okairól és következményeiről, a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét szolgáló jogszabályokról (a rendőrség által kiadott ideiglenes távoltartási rendeletekről, illetve a bíróság által kiadott távoltartási rendeletekről) – ismerteti a közlemény.

A Bright Sky Ro lehetőséget kínál arra, hogy a felhasználó bizalmas digitális naplóban rögzítse az esetleges incidenseket, amelyek utólag bizonyítékokká válhatnak a bíróságon.

Egy ilyen projekt szükségességét az indokolja, hogy román állampolgárok több mint 80%-a úgy véli: a nők elleni erőszak széles körben elterjedt, országos jelenség. 2019-ben a rendőrség 7886 esetben rendelt el ideiglenes megelőző távoltartást, ebből a bíróság 2958 esetben adott ki távoltartási rendeletet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük