Felhívás!

Hogyan válassz eljegyzési gyűrűt a tuti siker érdekében?

Hogyan válassz eljegyzési gyűrűt a tuti siker érdekében? Életmód

Rengeteg kérdés rajzik az ember fejében, ha leánykérés előtt áll. Az egyik kérdés a hogyan, amihez számos kreatív ötletet találhatunk internetszerte. A mivel, az már kicsit egyedibb és bonyolultabb kérdés. Lássuk, hogy mit kell szem előtt tartani a választás előtt.

Az első kérdés, hogy mennyire szeretnénk tartani a hagyományos menetrendet, azaz megkérni a kezét a szülőktől és tőle egyaránt. Ha tudjuk, hogy ez a szíve vágya, akkor nem érdemes kihagyni ezt a kört, akármennyire is borsódzik tőle a hátunk.

Ha nem ragaszkodunk a hagyományokhoz, akkor az is egy opció, hogy a leánykérés után közösen választjuk ki azt a gyűrűt, ami neki tetszik, így nem lehet melléfogni. Esetlegesen a nagymama gyűrűje az, amit a leendő ara ujjára szeretnénk húzni? Mind kérdés, amitől nem lesz könnyebb a dolgunk, és ez még csak a kezdet.

Jó, ha tudjuk, hogy van-e konkrét elképzelése a leendő arának az eljegyzési gyűrűről, vagy szabad kezet kapunk a választásban. Amennyiben igen, akkor is érdemes azt szem előtt tartanuk, hogy ezt a gyűrűt ő fogja hordani, ezért igyekezzünk az ő ízlésvilágához igazítani.

Egy másik kihagyhatatlan kérdés, hogy mekkora méretű gyűrűt hord. Ehhez némi kutatómunka és kreativitás szükségeltetik, hiszen vagy kilopunk egy pont jó darabot az ékszeres ládikójából, vagy pedig méretet veszünk egy állandó hordásban lévő gyűrűjéről. Sőt, a bátrabbak éjjel, álmában le is mérhetik az ujja kerületét. Szerencsére a legtöbb helyen ingyenes méretre igazítás is szerepel az árban, így később módosíthatjuk azt.

Milyen anyagból készüljön a gyűrű és milyen színe legyen? Van, aki az aranyra esküszik, míg másoknak a palládium súlytalansága jön be, megint mások a platina keménységét tartják az életformájukhoz praktikusnak. Színe pedig a sárga aranytól kezdve a fehéren át a rózsa aranyig minden lehet, míg a palládium és a platina inkább az ezüstre hasonlít.

Milyen legyen a gyűrű stílusa, fazonja? Vagyis az 1 köves szoliter a befutó, esetleg a több köves a nyerő, vagy inkább a sok pici kővel díszített dobogtatja meg inkább a szívét?! Milyen kővel készüljön? Legyen esetleg színes a kő? A gyémánt elegáns ragyogása, a zafír kékje, esetleg a smaragd zöldje, vagy a rózsakvarc lenne a tökéletes választás?!

Mennyi is az annyi? Mennyibe kerüljön a hőn áhított eljegyzési gyűrű? Érdemes szabni még előzetesen egy határt, amit nem lépünk át, mert könnyen elragadja a hév az embert, mikor a sok szépség közül válogat.

Végül pedig jó, ha tudjuk, hogy az eljegyzési gyűrűt a bal kéz gyűrűs ujján kell hordani az esküvőig, mert akkor átkerül a jobb kézre, a karikagyűrűvel együtt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.