Felhívás!

Hideg időre kell számítani a következő két hétben, havazás is várható

Hideg időre kell számítani a következő két hétben, havazás is várható Életmód

Országszerte lehűlés várható a következő két hétben, és gyenge csapadékra is számítani lehet, kezdetben eső, majd – főleg a hegyekben – havas eső és hó formájában – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 12-éig érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben jelentősen csökkenni fog a hőmérséklet kedden, a nappali csúcsértékek átlaga 2 Celsius-fok körül alakul, éjszaka mínusz 3, mínusz 4 fokig hűl a levegő. Aztán szerdán és csütörtökön enyhül az idő, nappal 10 fok, éjszaka 2 fok körüli értékekre kell számítani. December 3-a és 5-e között ismét lehűlés következik, nappal nem lesz több 2 Celsius-foknál, éjszaka mínusz 3 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Jövő héten az évszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet, 2 Celsius-fokos maximumokkal és mínusz 4 és mínusz 2 fok közötti minimumokkal. Gyenge csapadékra is számítani lehet, az első napokban eső, aztán havas eső és hó formájában.

A hegyekben a nappali hőmérsékleti maximum az első két napon 0-2 fokról mínusz 5 fokra csökken, a minimum-hőmérséklet pedig -1 fokról -7 fokra mérséklődik. December 1. és 3. között itt is enyhül az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 3 fok körül alakul, éjszaka -1 fok várható. Jövő héten a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan mínusz 2 és nulla fok között, a legalacsonyabbak pedig mínusz 7 és mínusz 5 fok között várhatóak. Csapadékra minden nap lehet számítani, előbb havas eső, majd inkább hó formájában. November 30-a és december 1-je, majd december 3-a és 9-e között friss hóréteg rakódhat le.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.