Felhívás!

Havazott több magyarországi hegyen

Havazott több magyarországi hegyen Életmód

Több hegyen néhány centiméteres hóréteg alakult ki a havazás miatt – írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn.

Mint kifejtették: a Kőszegi-hegységben vasárnap reggel óta hat centiméteresre növekedett a hóréteg. Az Írott-kőn hófúvás is volt és fagypont alatt alakult a hőmérséklet. Az erdőben több fát kidöntött a viharos szél.

A Kőszegi-hegység mellett hétfőn a Bakonyban és az Északi-középhegység magasabb csúcsain is kialakult mérhető hóréteg, a legutóbbi mérés alapján Kékestetőn két centiméter friss hó hullott.

A május 6-ai hóvastagságrekord nyolc centiméter, amelyet 1957-ben jegyeztek fel Kékestetőn.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a héten folytatódik a változékony időjárás. Kedden és szerdán nem várható számottevő csapadék, a hőmérséklet helyenként fagypont körül alakulhat. A hét második felében ismét többször várható eső, és lassan melegszik az idő, de vasárnap újabb hidegfront várható.

Romániát is elérte a májusi tél

A hirtelen lehűlés visszahozta a telet a Borgói-hágón, ahol kedd reggel gyenge havazás volt.

Alexandru Slavita, a Beszterce-Naszód megyei útügyi igazgatóság vezetője szerint a hajnali havazást követően húsz tonna csúszásgátló anyagot szórtak az országútra.

A lehullott hó nem jelentős, nem akadályozza a közlekedést, az Erdélyt Moldvával összekötő DN 17-es országúton a forgalom nedves útburkolaton zajlik.

(MTI/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.