Felhívás!

Gyermekkori bőrelváltozások kezelése

Gyermekkori bőrelváltozások kezelése Életmód

Bármily meglepő, a bőrbetegségek már a csecsemőket sem kímélik, így gyakori jelenség, hogy már néhány hónapos csöppségeknél is bőrgyógyász szakorvos bevonására van szükség.

Előfordulhat, hogy a gyermekek már akár néhány hónapos korától kezdődően, a téli időszakban  bőrszárazságtól, viszketéstől szenvedhetnek. Ugyanígy gyakran jelentkezhet, hogy kipirosodik a bőrük, vagy akár meglehetősen sokszor láthatóak rajtuk gyermekkori ekcéma tünetei, legyen szó kisbabáról vagy csecsemőről. Ilyenkor mindenképp érdemes szakorvos felkeresése, aki ha szükséges, felvilágosít a tünetek megelőzésének lehetőségeiről. Ugyanígy elmondja, hogy mire számíthatunk a későbbiekben, valamint tájékoztat a hatékony kezelésekről és a hosszabb távú megoldásokról egyaránt. Segít feltárni a betegség kiváltó okait, rájöhetünk annak esetleges hátterére, sőt, akár feltárhatjuk egy adott ételallergiának a lehetőségét is.

Akár szemölcsöt is észlelhetünk a gyereken, ami gyermekkorban meglehetősen gyakori jelenség. Ez az úgynevezett uszodai szemölcs, melyet akár uszodában, de egy strandolás során is összeszedhet a gyermek, valamint különleges ismérve, hogy nagyon gyakran terjed. Ez többnyire tenyéren vagy talpon alakul ki. Mivel ez vírusos, ezért fontos, hogy mielőbb szakember segítségével kezelve legyen, mert addig is fertőz mindenkit, akivel érintkezik a gyermek. Legyen ez családtag vagy akár iskolatársak is. Ennek az eltávolítására alkalmatlanok többnyire a gyógyszertárakban, drogériákban kapható krémek.

Sőt, vannak olyanok is, amik annyira megbújnak a bőrben, hogy szakorvosi kezelés után is kiújulhatnak. Ilyenkor nem kell megijedni, nem hatástalan a kezelés, csak ebben az esetben egy makacsabb vírussal van dolgunk, ami hosszabb távú orvosi felügyeletet, ellenőrzést igényel.

Amennyiben gennyes, hólyagos vagy gyűrű alakú, hámló, piros és gyorsan terjedő elváltozást észlelnénk a gyermek bőrén, akkor az nem tűr halasztást, azonnali kezelést igényel, mivel ezek a tünetek az ótvar nevű fertőzés tünetei. Ez általában az arcon, vagy a száj körül jelentkezik.

Előfordulhat, hogy csalánkiütés jelenik meg a gyermek bőrén, ami nagyon viszket, rendkívül sok kellemetlenséggel jár, és nagy területen alakul ki. Ez amilyen gyorsan jön, olyan hamar el is múlik, így nem szükséges azonnal bőrgyógyászhoz rohanni. Ilyen esetekben, a legtöbbször felmerül az ételallergia, főleg akkor, ha gyakran tapasztaljuk ezt a fajta bőr elváltozást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.