Hirdetés
Hirdetés

Gyakoribbak a mentális betegségek azoknál, akik egyedül élnek

Gyakoribbak a mentális betegségek azoknál, akik egyedül élnek Életmód

A kor vagy a nem teljesen mindegy, azok, akik egyedül élnek, mindenképpen hajlamosabbak a mentális betegségekre – derült ki egy friss kutatásból a PLOS ONE tudományos folyóiratban.

Korábban is készültek már kutatások arra, hogy az egyedüllét milyen káros a mentális egészségre, de ezek általában az idősebb korosztályt érintették – most viszont 16-64 éves angolokat kutattak, akik 1993-ban, 2000-ben és 2007-ben vettek részt felmérésekben.

Hirdetés
Hirdetés

A 20500 fő közül a három időpontban 8,8%, 9,8%, és 10,7% volt az, akik egyedül éltek, ugyanígy párhuzamosan 14,1%, 16,3%, és 16,4% volt azoknak az aránya, akik valamilyen gyakori mentális betegségről számoltak be. A kutatók pozitív összefüggést találtak a pár nélküli élet és a mentális betegségek megjelenése között – jellemzően 1,39 – 2,43-szorosára emelte az esélyét annak, hogy valakinél kialakuljon ilyesmi.

A magányosság érzése a mentális 84 százalékánál felütötte a fejét, kutatók szerint valószínűleg ez a kiindulópontja az egész jelenségnek, mivel nemre és korra való megkülönböztetés nélkül érintette a megkérdezett emberek jó részét.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük