Felhívás!

Génekből előhívott tudás

Génekből előhívott tudás Életmód

Új terápia is elérhető már Szentgyörgyön a született vagy szerzett idegrendszeri sérüléssel élő, mozgásproblémákkal küszködő gyermekek és felnőttek számára. Mint minden rehabilitációs módszerre, erre is igaz az, hogy jobb minél korábban elkezdeni, akár már 1–2 hónapos korban is, illetve amint lehet. A Prevent Mozgásközpont februárban ingyenes Vojta-terápiás kezeléseket kínál a jelentkezőknek.
A módszert már több évtizede fejlesztette ki a Müncheni Gyermekklinika cseh származású igazgatója, Vaclav Vojta. Felfedezése azon a megfigyelésen alapult, hogy bizonyos testhelyzetekben a test bizonyos pontjaira gyakorolt nyomással reflexválaszokat lehet előhívni, azaz olyan mozgást előidézni, amelyet tudatosan még nem tud a gyermek, de a genetikai programjába be van írva. Ezt a reflexlokomóciós gyógytechnikát alkalmazva rögzülnek az agyban a helyes és kívánatos mozgásformák.
A módszer alkalmazható csecsemőkortól kezdve egész felnőttkorig. Ellenjavallott epilepsziásoknak, daganatok esetében, vagy ha az agy sérült. Az érdekeltek bejelentkezés és egy előzetes vizsgálat után egyeztethetnek a terapeutával. A Prevent Mozgásközpont elérhető a 0731.802.800-as telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások