Hirdetés
Hirdetés

Fokozott lehűlés és erős szél várható szombat estétől kezdődően

Fokozott lehűlés és erős szél várható szombat estétől kezdődően Életmód

Szombat estétől kezdődően országszerte lehűl az idő, csapadékra és erős szélfúvásra kell számítani, figyelmeztetett pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Hirdetés
Hirdetés

A meteorológusok szerint március 14-én 18 órától március 16-án délelőtt 10 óráig a hegyvidéken, Moldva és a Bánság déli részében, Dobrudzsában, Munténiában és Olténia legnagyobb részében időszakosan felerősödik a szél, a széllökések sebessége eléri az 50-70 km/órát.

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka és a vasárnapi nap első felében ugyanakkor csapadékra kell számítani a déli és délnyugati országrészekben. Helyenként havaseső és havazás is lehetséges, a csapadék mennyisége elszigetelten meghaladja a 10-15 litert négyzetméterenként.

A hőmérsékleti értékek fokozottan csökkenek, hidegebb lesz, mint ebben az időszakban általában. A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a hőmérsékletek túlnyomóan fagypont alatt lesznek, dér is keletkezik.

A péntekről szombatra virradó éjszaka a Keleti-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban megerősödik a szél, a széllökések elérik a 70-100 km/órás sebességet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük