Felhívás!

Felmelegedés várható a hét második felében, akár 22 fok is lehet

Felmelegedés várható a hét második felében, akár 22 fok is lehet Életmód

Az ország nagy részén felmelegedés várható a hét második felében, akár 22 Celsius-fokos nappali csúcsértékekkel; gyenge esőzésekre 2-a és 6-a között lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 1-je és 14-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak első két napján nappal legtöbb 13 Celsius-fok lehet, éjszaka 0-2 fokig hűl a levegő. Aztán felmelegedés kezdődik, 4-én és 5-én az ilyenkor megszokottnál sokkal magasabb, 19-22 fokos átlagos nappali csúcshőmérsékletre lehet számítani, és éjszaka sem lesz 8-10 foknál kevesebb. Hétvégére ismét lehűl az idő, nappal legtöbb 12-13 fok, éjszaka 2-4 fok várható. Jövő hét elején a nappali átlagos csúcshőmérséklet 14-15, majd a hét vége felé 10-12 fok körül alakul, éjszaka marad a 2-4 fok. Elszórt esőzésekre november 2-a és 6-a között, majd 10-e után lehet számítani.

A hegyekben péntekig fokozatosan melegszik a levegő, nappal 14-15, éjszaka 4-6 fok lesz. Hétvégétől aztán visszatér az évszaknak megfelelő időjárás, jövő héten a nappali csúcsértékek 7-10, a minimumok 1-3 fok körül alakulnak. Gyenge esőzésekre kedden és szerdán, majd 4-e és 7-e között lehet számítani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.