Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fehér lesz a karácsonyunk? – ilyen időjárás várható az ünnepek alatt

Fehér lesz a karácsonyunk? – ilyen időjárás várható az ünnepek alatt Életmód

Az ilyenkor megszokottnál enyhébb időben lesz részünk január 1-jéig, és csak elszórtan várható kevés csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn kiadott kéthetes előrejelzéséből.

Erdélyben ezen a héten fokozatos felmelegedésre lehet számítani, a nappali csúcsértékek átlaga 0 és 8 Celsius-fok között alakul, jövő héten azonban lehűl az idő, legtöbb 3 fokos maximumok várhatók. Az éjszakák december 23-áig fagyosak lesznek, azt követően mínusz 4 és 2 fok közötti minimumokra számíthatunk. December 24-éig csapadék egyáltalán nem várható, és az azt követő napokban is csak elszórtan fordul majd elő.

A hegyekben is enyhül az idő ezen a héten, a hétfői mínusz 6 és mínusz 2 Celsius-fok közötti maximumok után 21-ére 7-9 fokos nappali csúcsértékekre kell számítani. Éjszaka december 25-e körül lesz a legenyhébb a hőmérséklet, akkor legfeljebb fagypontig hűl a levegő. A jövő hét végére ismét lehűl az idő, a maximumok átlaga mínusz 1, a minimumoké mínusz 6 fok körül alakul. Gyenge csapadék december 23-a után várható. 

forrás: Agerpres

fotó: Beliczay László

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük