Felhívás!

Ezt tegye, ha bepárásodik a szemüvege a maszk miatt

Ezt tegye, ha bepárásodik a szemüvege a maszk miatt Életmód

A szemüvegeseknek komoly probléma lehet, de még a napszemüveget hordóknak is bosszúság az, hogy a koronavírus-járvány miatt kötelezően hordott maszkok miatt bepárásodnak a lencsék, és alig lát ki mögülük az ember. A problémára szerencsére vannak különböző trükkök, amelyek segíthetnek a tisztánlátásban.

Az IFL Science szerint a legegyszerűbb praktika az, ha az ember maszkviselés előtt egyszerűen szappanos vízzel lemossa a szemüvegét, és hagyja, hogy magától megszáradjon. Ezt a trükköt az Annals of the Royal College of Surgeons of England tudományos folyóiratban fejtették ki orvosok, és azzal magyarázzák, hogy a szappanos víz egy felületaktív réteget képez a lencséken, ami nem engedi, hogy a meleg pára a kilégzésből lecsapódjon a hűvösebb lencsén.

Gyakorlatilag bármilyen szappan jó megoldás lehet, de az orvosok szerint a mosogatószer a legjobb a célra.

A Plasztikai Sebészek Amerikai Társasága szerint az is hatásos módszer, ha a maszk tetejét az orrnál leragasztjuk, így nem jut át rajta a pára.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 2., 17:26
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Szappannal mossa le a szeművegét és hordja!!! Jó dolog annak aki akár kézzel töröl 1et a biciklin és lőn világosság! Olyan ír ilyesmit aki nem hord szeműveget egész nap!!!!