Felhívás!

Előrejelzés: ilyen időjárás várható karácsonyig

Előrejelzés: ilyen időjárás várható karácsonyig Életmód

A következő két hétben (december 13-26. között) nem várható a nappali és az éjszakai hőmérsékletek átlagértékének jelentős ingadozása – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Erdélyben a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga a hét elején 3 fok körül alakul, majd a hét végére fokozatosan -1 fokra, december 26-ig pedig -4 fokra csökken. Az éjszakai hőmérsékletek átlaga az első éjszakákon ingadozások nélkül -3 és -1 fok között alakul, majd december 18-tól fokozatosan -10 és -8 fok közötti értékekre csökken. A térségben átmeneti havazásra számítani lehet, nagyobb valószínűséggel hétfőn, illetve december 16-18. között.

Hegyvidéken a csúcshőmérsékletek átlaga a két hét alatt nem emelkedik fagypont fölé. Értéke az első napokban -4 és -2 fok között alakul, majd december 20-tól 26-ig fokozatosan -8 fokra csökken. Az első éjszakákon -7 fok körül alakul a hőmérséklet, majd december 26-ig -13 és -12 fok közötti értékre csökken. Átmeneti havazásra számítani lehet, nagyobb valószínűséggel december 16-19. között.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.