Felhívás!

Zongorista tehetségek

Zongorista tehetségek Cseperedő

Barti Nóra és Bokor Alpár, a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola tanulói kitűnő eredményt értek el a céhes városi és a sepsiszentgyörgyi etűd versenyen.

Az első osztályos Nóra zongora játékával mindkét megmérettetésen az első díjat érdemelte ki.

– Sokat kell gyakorolni, naponta tízszer kell eljátsszam a zeneművet, amit éppen tanulok. Előkészítő osztályban azért választottam a zongorát, mert szép volt a hangja és tetszett a fehér-fekete billentyűzet – magyarázta a kis diáklány.

Fellépések előtt nem izgul, igyekszik koncentrálni és a legjobb tudása szerint eljátszani a darabot.

– Nem számítottam arra, hogy első helyezett leszek, de nagyon megörvendtem, amikor hallottam a nevem. Ez a díj azt jelenti számomra, hogy jó úton haladok, de tudom, ahhoz, hogy jó zongorista, jó előadó legyek sokat kell gyakoroljak – tette hozzá.

Az iskolában is igyekszik jól teljesíteni, a kedvenc tantárgya a matematika. Várja a nyári vakációt, a családi tengerparti nyaralást. Felnőtt életét a gyerekek gyógyításának szeretné szentelni.

Az ötödik osztályos Bokor Alpár a kézdivásárhelyi Brillante etűdversenyen első, a megyeszékhelyi megmérettetésen a második helyen végzett.

– Naponta egy-másfél órát gyakorlok, mert az adott zeneművet szépen ki kell dolgozni, és úgy eljátszani, hogy a közönség is átélje, megértse annak üzenetét. Ezért megpróbálom minden alkalommal kihozni magamból a maximumot – mondta.

Bár tudta, hogy jól sikerült az előadása, nem számított arra, hogy első, illetve második díjat kap.

– Nagyon kellemes meglepetés volt számomra mindkét eredmény. Tovább folytatom a gyakorlást, a vakációban sem hanyagolom el a zongorát – ígérte.

Alpár jó tanuló, a magyar, matematika, román, torna és zongora órákat kedveli a legjobban. Szabad idejében olvas, barátaival játszik, televíziót néz és sportol.

– A rendszeres gyakorlás, a helyes kéztartás, a megfelelő technika elsajátítása mind-mind nagyon fontos, ahogyan a fellépési lehetőségek is, ahol kipróbálhatják magukat, tapasztalatot szerezhetnek. Ebből a meggondolásból indítottuk el négy évvel ezelőtt a megyei szintű Brillante etűdversenyt, amelyen idén több mint húsz diák vett részt – magyarázta Miklós Csilla zenetanár.

A pedagógus büszke szorgalmas diákjaira, és az elért eredményeikre. Mint fogalmazott az elismerés mindenki számára fontos, utat mutat és munkára ösztönöz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.