Felhívás!

Zajlanak a köri tevékenységek

Zajlanak a köri tevékenységek Cseperedő

Megkezdődtek a tevékenységek a Tanulók Házában. Az ingyenes foglalkozásokra, a megye öt városában összesen 3200 tanuló iratkozott be.

A megyeszékhelyi Tanulók Háza a nyáron kéthetes napközis tábort szervezett a köri tevékenységek népszerűsítése, megismertetése céljából. Az eredmény nem maradt el, hiszen a résztvevő 100 gyerekből mintegy 90-en jelentkezett be a délutáni foglalkozásokra.

– A táborral kettős célunk volt, egyrészt a gyerekeknek hasznos időtöltést nyújtani, s ugyanakkor megismertetni őket a tevékenységeinkkel. Úgy látjuk, hogy a gyerekeknek tetszett, amit láttak, tapasztaltak, mert a nagy részük visszatért, kiválasztotta a számára legmegfelelőbb foglalkozást és beiratkozott – magyarázta Kerekes.

Az igazgató szerint megújult a köröket látogatók tábora, hiszen a megyeszékhelyi Tanulók Házában regisztrált 1300 gyereknek több mint fele új jelentkező.

A legnagyobb volt az érdeklődés a modern tánc és az úszás iránt, de a lelkes körvezetőnek köszönhetően a zene is felzárkózott. A karting továbbra is megőrizte vezető pozícióját, de a sakk és bútorfestés is sok gyereket vonzott.

A foglalkozások mellett decemberben megnyitja kapuit az immár hagyományossá vált karácsonyi műhely, ahol adventi koszorút készíthetnek a gyerekek, húsvét előtt pedig megírhatják az otthonról hozott tojásokat. Tavasszal kerül sor a 13. Pro Natura Tanszimpóziumra, ahol a diákok a környezetükben lévő ásványvizeket kell bemutassák. Októberben megyeközi asztalitenisz versenyt szerveznek, decemberben Bodzaforduló lesz a házigazdája az országos néptáncfesztiválnak.

– Igyekszünk a már bejáratott vetélkedők mellett újakat is szervezni. Reméljük, hogy lesz hó, és meg tudjuk szervezni a síversenyt, de az úszók is összemérhetik majd tudásukat, rátermettségüket.

A tevékenységeinket is úgy állítottuk össze, hogy minden gyermek számára érdekes legyen, mindenki megtalálja azt, ami számára a legmegfelelőbb – magyarázta Kerekes.

Jövőben az iskolával egy időben nyitnák a tanévet.

– Azt szeretnénk, hogy jövő szeptemberben az iskolákkal együtt indítsuk el mi is a tevékenységünket, hogy már a tanév első napjától legyen egy hely, ahol a gyerekek hasznosan, felügyelet alatt, közösségben tölthetik délutánjaikat. Ez a dolgozó szülőknek is segítség – tette hozzá Kerekes.

A köri tevékenységeket azoknak ajánlja, akik szeretnék barátok között hasznosan eltölteni szabadidejüket, fejleszteni kreativitásukat és személyiségüket, gyarapítani tudásukat.

Meglátása szerint a Tanulók Háza egy alternatívát nyújt a gyerekek számára a szabad idő hasznos eltöltésére, ahol a játékos tanuláson túl ismerkedésre, barátkozásra is alkalom nyílik. A tevékenységek, különböző versenyek során pedig azok a tanulók is átélhetik a sikerélményt, akik az iskolában talán kevésbé teljesítenek jól.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.