Felhívás!

A magyar népmese napja

A magyar népmese napja Cseperedő

Minden évben szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünneplik a magyar népmese napját. Ilyenkor minden óvodában és iskolában a mesélés kerül a középpontba. Sokan zarándokolnak el Kisbaconba, hogy ott emlékezzenek a nagy mesemondóra, íróra, mindenki Elek apójára. A Cimborák Bábszínház „meseszórással” készül a magyar népmese napjára.

A sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Napközi Otthon minden évben méltó emléket állít névadójának. Tavaly a tanintézmény óvodásai, pedagógusai, szülői és nagyszülői közössége mesével, énekkel, és a Becsületkönyvtár felavatásával emlékezett a kisbaconi író életére, munkásságára. Idén nyugdíjas óvónőket hívtak meg a csoportokba mesét mondani.

A Cimborák Bábszínház színészei is mesét mondanak, de ezúttal rádióban szólalnak meg az ismert hangok. 

– A Szórjuk a mesét! című akciónkkal készülünk a magyar népmese napjára.  Rögzítettük 5, Benedek Elek által gyűjtött népmese: Pirosmalac, Kis gömböc, Bátyám lakodalma, Bolondok és Az ifjúság kútja hanganyagát, amit minél szélesebb körben, a rádiók hullámhosszain, online felületeken fogunk szórni.  Készült kétfajta szórólap is, melyeken A csizmadia szerencséje és A csudaállatok című mesék olvashatók. Ezeket vasárnap 17–18 óra körül, az Őszi Vásárban, bábokkal fogunk szétosztani – mondta Péter Orsolya, a bábszínház vezetője.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.