Felhívás!

Vakációs foglalkozás

Vakációs foglalkozás Cseperedő

Az első és második osztályosok után ezen a héten a 9-12 éves korosztály számára szervezett vakációs foglalkozást a Bod Péter Megyei Könyvtár július 17-21. között. A Csodalámpa Olvasóklub nevet viselő olvasásnépszerűsítő és szövegértést fejlesztő tevékenységeken 24 kisdiák vett részt.

Ottjártunkkor a Gábor Áron-teremben reneszánsz kori éneket tanultak a résztvevőkből verbuválódott zenekar kíséretével, majd táncra is perdült a társaság. A 10-16 óra között zajló foglalkozások során a ritmikus játékok, ének, és zene mellett Andrew Clements: Frindli, avagy a nagy ötlet, és Jennifer L. Holm: A tizennegyedik aranyhal című könyvekből olvastak fel.

Megismerkedtek Nick Allennel, akinek mindig van ötlete az iskolai élet felpezsdítésére, és a 11 éves Ellievel, akinek egy nap furcsa fiú bukkan fel az életében, aki gyanúsan hasonlít a tudós nagypapára, akit mindig is megszállottan foglalkoztatott a halhatatlanság kérdése. A hallottakat megbeszélték, megvitatták, és el is játszották. Délután kézműves foglalkozás, festés szerepelt a programban.

A Bod Péter Megyei Könyvtár tevékenységei által arra törekszik, hogy olyan könyveket adjon a gyerekek kezébe, amelyek felkeltik érdeklődésüket, ugyanakkor irodalmi értékkel is bírnak. Ennek az olvasóvá nevelésnek a részét képezi az évről évre megszervezett vakációs foglalkozás, a Csodalámpa Olvasóklub, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a családok körében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.