Hirdetés
Hirdetés

Ünnepelt a Vackor-család

Ünnepelt a Vackor-család Cseperedő

„S hogy ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony” – Szilágyi Domokos sorainak szellemében készültek együtt a téli ünnepekre a kézdivásárhelyi Vackor Napközi Otthon óvodásai és pedagógusai.

Fontosnak tartották, hogy a kicsiket megismertessék azokkal a szokásokkal, amelyek számunkra hagyományosan a karácsonyi csodavárás kísérői, és értéket képviselnek, szemben az egyre inkább kereskedelmi hasznú, divatjelleget öltő ünnepléssel.

Hirdetés
Hirdetés

Így a kicsik együtt tanultak verseket, énekeket, különféle díszeket készítettek, megismerték a karácsony illatait, színeit, mézeskalácsot sütöttek, kántálni jártak egymáshoz a csoportok – tegnap délelőtt pedig a Borudvarban fogadták a nagy- és a vegyes csoport kántáló ovisait.

Idén a közös ünnepség az óvoda udvarán zajlott, ahol feldíszített fa, betlehem várta a gyerekeket, és nagy örömükre, az angyalka is korai látogatást tett: a Vackor Alapítvány jóvoltából minden csoport új játékokkal gazdagodott. A közös versmondást, éneklést videón is megörökítették, ezt kapták ajándékba a szülők, akik a járványügyi rendelkezések miatt nem lehettek részesei az ünneplésnek.

Az óvoda minden dolgozója áldott ünnepeket kíván a családoknak, és köszöni a szülőknek az együttműködést ebben a nehézségektől nem mentes évben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük