Felhívás!

Tojásírás a Tanulók Házában

Tojásírás a Tanulók Házában Cseperedő

Idén a köri tevékenységekre járó gyerekek és a Református Elemi Iskola diákjai számára szerveznek húsvéti tojásírást a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában március 29. és április 1. között.

Hétfőn, március 29-én nyitja meg kapuit a húsvéti tojásíró műhely a megyeszékhelyi Tanulók Házában. Bár tavalytól eltérően, idén sikerül lehetőséget teremteni a gyerekeknek a közösségi tojásírásra, csak a Tanulók Háza köreire járó kisdiákokat fogadják.

– Az ősztől már kisebb, 8-12 fős csoportokban zajlanak a köri tevékenységek, így nem lesz gond a távolságtartással. A gyerekek a már megszokott órarend szerint érkeznek a délutáni foglalkozásokra, s ezek keretében teremtünk lehetőséget az otthonról hozott főtt tojások megírására. A kellékeket: a kesicét, a viaszt, a festéket az intézmény biztosítja – magyarázta Kerekes Jenő igazgató.

Idén iskolás csoportokat külön nem fogadnak, csak a Tanulók Házával egy udvaron lévő Református Elemi Iskola kisdiákjai vehetnek részt délelőtt a húsvéti tevékenységen. Pénteken az evangélikus egyház által működtetett Bartimeus Játszóház gyerekei számára szervezik a foglalkozást.

Az első húsvéti műhelyt 2007-ben szervezték, azóta minden évben (kivéve a tavalyi esztendőt, amikor a járvány miatt nem tudták megtartani a foglalkozást) több száz gyereknek biztosítottak lehetőséget a tojásírásra a hagyományápolás, a húsvétra való hangolódás jegyében.

Logópályázat mikósoknak

A Székely Mikó Kollégium diáktanácsa (DT) lehetőséget kínál minden 5-12. osztályos mikós tanulónak, hogy megtervezze a DT új logóját digitális vagy hagyományos formában. A logó témája az iskola, a diákélet. A beküldött munkának tartalmaznia kell az SZMKDT betűszót, valamint egy frappáns mottót. A pályázat kiírói kreatív, akár humoros logókat várnak. Az elkészült munkákat április 20-ig kell beküldeni a szekelymikokollegium@ gmail.com e-mail címre. A legkreatívabb logók készítői nyereményben részesülnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.