Felhívás!

Tisztán csengő énekhangját édesanyjától örökölte

Tisztán csengő énekhangját édesanyjától örökölte Cseperedő

Fésűs Henrietta, a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola negyedik osztályos kisdiákja lett a Tiszta Forrás megyei szintű népdalvetélkedő első helyezettje. A zene szakos kisdiákkal a felkészülésről, a mindennapokról és a tervekről beszélgettünk.

Zsenge kora ellenére Henrietta rutinos versenyzőnek számít, hiszen már óvodásként részt vett a kicsiknek szervezett Óvódalnok vetélkedőn. Előkészítő osztályos korától a népdalversenyek állandó résztvevője, tehetségét díjak, oklevelek sokasága igazolja.

A Tiszta Forrás népdalvetélkedőn harmadik alkalommal vett részt, mindig kitűnően szerepelt, de idén teljesített a legjobban.

– Nem számítottam ilyen előkelő helyezésre, egy második díjra gondoltam, ezért nagy öröm és boldogság kerített hatalmába, amikor megtudtam, hogy az első lettem – mesélte a kislány.

Tisztán csengő énekhangját édesanyjától örökölte, aki Gábor Judit kézdiszentkereszti tanítónő mellett Henrietta felkészítésében is részt vesz.

– Egy-egy versenyre több dalt szoktam kiválasztani azok közül, amiket az iskolában, a népdalkörön vagy a táborokban tanulok. Gábor Judit és édesanyám abban segítenek, hogy ezek közül az én hangszínemnek, hangterjedelmemnek és egyéniségemnek a legmegfelelőbbet tanuljam meg, és azt adjam elő a versenyen. Nagyon sok népdalt ismerek, a pörgősebb, vidám hangvételűek a kedvenceim. A népdalban azt szeretem, hogy minden érzelmet ki tudunk vele fejezni – magyarázta.

Henrietta hegedülni is tanul, és a Zarah Kids népdalcsoportban is énekel.

– Naponta kell gyakorolni a hangszeren, és a hangom képzésére is nagy hangsúlyt fektetek. Otthon édesanyámmal együtt szoktunk énekelni, gyakran csak úgy, a házi tevékenységek végzése közben is dalra fakadunk – mondta.

A kezdeti lámpalázát sikerült leküzdenie, a versenytapasztalat és az elért eredmények nyomán megnőtt az önbizalma. Igyekszik minden alkalommal a tőle telhető legjobban teljesíteni, odafigyel a levegővételre, a szövegre és a tiszta hangzásra is.

Szabadidejében énekel, játszik és olvas, hét éve tagja a mazsorettcsoportnak is. Jó tanuló, a Fürkész helyesírási verseny körzeti szakaszán második helyen végzett, és megyei szinten benne van a top tízben.

A vakáció előtti héten cserediákként egy paksi családnál vendégeskedett.

– Nagyon nagy élmény volt ez számomra. Egy velem egykorú kislány családjához kerültem, együtt jártunk iskolába, s a szabadidős tevékenységekben is részt vettem. A társam Waldorf-iskolába jár, nagyon tetszett az ott tapasztalt kötetlenség, az órák beosztása – tette hozzá.

Henrietta a Tiszta Forrás első helyezettjeként tovább jutott az országos megmérettetésre.

– Úgy gondolom, akik oda eljutottak, azok mind nagyon szépen és tisztán énekelnek. A rangsort az aznapi teljesítmény, és a versenyzők lelkiállapota fogja eldönteni. Meglátásom szerint mi mindannyian győztesek vagyunk, hiszen részt vehetünk egy rangos versenyen, ahol tanulhatunk egymástól, ismerkedhetünk, barátokat szerezhetünk – summázta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.