Felhívás!

Tehetséges diákok

Tehetséges diákok Cseperedő

A kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola alsós kisdiákjai több versenyen is részt vettek ebben a tanévben. Sikereikről Kelemen Éva tanítónő számolt be.

Dr. Szabó Katalin tanítónő IV. A osztályos tanítványai közül Dobri Lilla, Lörincz-Ugron Zselyke, Fülöp Beáta, Gáspár Egon, Sinka József Zsigmond Tifani és Bokor Zalán a körzeti levelezős fordulók sikeres megmérettetése után meghívást kapott a Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny megyei fordulójára. A Kányádi Sándor szavalóverseny körzeti szakaszáról Zsigmond Tifani, Voloncs Zselyke és Szőcs Mátyás I., illetve II. díjjal tértek haza. Zselyke a Kárpát-medencei ifjúsági népdaltalálkozón első lett. Első ízben vettek részt 20 tanulóval a Fajok vetélkedőjének olimpiáján (7-en a megyeire is továbbjutottak), melynek regionális szakaszára maximális pontszámmal jutott tovább Mátyás Balázs és Szőcs Mátyás, utóbbi az országoson is kitűnően helyt állt.

A II. A osztályosok Kovács Katalin tanítónő irányításával a körzeti szavalóversenyeken értek el szép eredményeket. A Kányádi-versenyen: Dávid Zsolt I. (a megyei szakaszon II. díj), Páll Réka III. helyezett lett. Fábián Panna és Rácz Hanna dicséretben részsültek. A Vidám Versek Versmondó Versenyen (VVVV) Jakab Gellén II. díjas.

A IV. B-sek matematikából jeleskedtek. Lukács Tünde és Barta Enikő tanítók felkészítésével a Bolyai Matematika csapatversenyen megyei első helyet szerzett a Baróthi Balázs, Duka Nikolett, Szász Kincső, Váncsa Gergő, Fésűs Zalán, György Bence, Csiszár Csanád csapata. Az országos megmérettetésen ez utóbbi négy fiú a 17. helyen végzett.

A III. A-sok Mántó Emese tanítónő felkészítésével részt vettek a Luminamath matematikaverseny országos írásbeli szakaszán, ahol Szabó Erika II., János Zoe Vivienne III. díjat szerzett. A megyei regemondó verseny III. díjazottja Fazakas Csongor Mihály volt.

A körzeti VVVV-n Damó Péter és János Zoe Vivienne II. díjban, Hencs Andrea pedig III. díjban részesült. A Kányádi-versenyen Hencs Andrea II. és Szabó Erika III. díjat kapott.

Iskolánk legkisebbjei, az előkészítő A osztályosok is megmérettették magukat a szavaló- és mesemondó versenyeken Kelemen Éva tanító felkészítésével. A Kányádi-verseny körzeti szakaszán Damó Ilka, Nagy-Rozsnyai Lotti, Hajdú Zonga II. díjban részesültek. Szabó-Gyergyai Dóra a megyei szakaszon II. helyen végzett. A VVVV körzeti szakaszán Hajdú Zonga, Nagy-Rozsnyai Lotti, Szabó-Gyergyai Dóra II. helyezést értek el. Az első helyezett Rancz-Szabó Nóra a megyei szakaszon dicséretben részesült. Lakatos Abigél meséjével a megyei mesemondó versenyen dicséretben részesült. Az első osztályos Szabó Jázmin II., Majorán Lilla, Hajdú Zsejke III., Kovács Kamilla dicséretben részesült a Kányádi-versenyen. A VVVV körzeti szakaszán Bakó-Fazakas Luca dicséretes. Az iskola felső tagozatos diákjainak eredményeiről a következő lapszámban írunk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.