Felhívás!

Tábor a vártemplom árnyékában

Tábor a vártemplom árnyékában Cseperedő

Húsz 6-12 éves gyerek részvételével zajlik az idei nyár immár második Aranykulcs mesetábora, amely hétfőtől-péntekig, 8-17 óra között biztosít igényes foglalkozást a résztvevők számára a Vártemplom mellett.

A Tipe Tupa Egyesület három évvel ezelőtt szervezte meg az első Aranykulcs mesetábort azzal a céllal, hogy kézműves foglalkozásokkal, szabad levegőn, mozgással, kalandokkal teli programokat biztosítson a gyerekeknek, hogy ne a tévé, számítógép előtt töltsék a napot, míg a szülők dolgoznak.

A mesetábornak második éve a vártemplomi református egyház biztosít otthont. A történelmet őrző falak tövében, az árnyas fák alatt zajlanak a tevékenységek, melyek egy népmese élőszavas meghallgatásával kezdődnek, népdalokkal és népi játékokkal, gyerekjátékokkal folytatódnak, majd a nemezelés, agyagozás, karkötőkészítés és papírhajtogatás rejtelmeibe nyernek betekintést, különböző technikákkal olyan rajzokat készítenek, melyek megvalósításában a gyermekek örömüket lelik és a későbbiekben egyedül is bármikor könnyen elkészíthetik őket.

A megyeszékhelyi, brassói, kovásznai és kézdivásárhelyi kisdiákok mellett Olaszországban, Magyarországon és Németországban élő, jelenleg háromszéki nagyszülőknél nyaraló gyerekek is bekapcsolódtak az olvasás- és beszédkészséget, valamint szókincset fejlesztő foglalkozásokba.

Idén még két alkalommal tárja ki kapuit az Aranykulcs mesetábor: július 15-19. és július 29-augusztus 2. között várják mesebeli kalandozásra a gyerekeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.