Felhívás!

Szabó Magda-olvasómaraton

Háromszéki tanintézmények, közkönyvtárak is csatlakoztak a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett kilencedik felolvasó-maratonhoz. Évről évre a magyar irodalom egy-egy kiemelkedő alkotójának életműve szólal meg a maratonon, idén február 21-én Szabó Magda életművét szólaltatták meg a születésének 100. évfordulójának alkalmából.

Háromszéken 1518 személy kapcsolódott be a felolvasó-maratonba. A szervezők tájékoztatása szerint a megyeszékhelyen a Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, a Református Kollégium és a Székely Mikó Kollégium diákjai és pedagógusai vettek részt az olvasásnépszerűsítő rendezvényen, míg Kovásznán a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tartottak felolvasást, de Baróton, Bardocon, Esztelneken, Kézdikőváron, Kisbaconban, Középajtán, Nagyajtán, Nagybaconban, Székelytamásfalván és Vargyason is Szabó Magdát olvastak.

A Székely Mikó Kollégiumban, a Domokos Géza Iskolakönyvtár olvasótermében egymást váltották az osztályok, 180 személy kapcsolódott be a programba. Forreiter Csilla könyvtáros röviden ismertette a diákoknak a rendezvényt és az írónő életútját.

– Szabó Magda művei nem szerepelnek a tananyagban, ezért egy interjúrészletet is bejátszottam, hogy a diákok lássák az írónőt, és a hangját is hallják – mondta a könyvtáros.

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett felolvasó-maraton évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, idén 10 országban mintegy mint 33000-en kapcsolódtak be a rendezvénybe. Romániában, 16 megyéből 130 településén mintegy 28 000 személy osztotta meg egymással kedvenc Szabó Magda-történetét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.