Felhívás!

Siker kézilabdában is

Siker kézilabdában is Cseperedő

A baróti Gaál Mózes Általános Iskola sporttanárától, Máthé Sándor Zoltántól rendszeresen kapunk beszámolókat az V–VIII. osztályos diákok különböző versenyeken elért szép eredményeiről. Miután a baróti iskolások a megyei sakk- és a megyei focibajnokságot is megnyerték, ezúttal kézilabdában remekeltek.

A megyei iskolás kézilabda-bajnokság döntő tornáját – mely tulajdonképpen a más tantárgyakból szervezett olimpiászokkal egyenrangú rendezvény – március első hétvégéjén, Baróton rendezték hat csapat részvételével.

A Gaál Mózes csapata mellett a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul-, a Váradi József-, a szitabodzai Nicolae Russu-, a berecki Comenius- és a torjai Kicsi Antal-iskolák csapatai vettek részt a tornán, két csoportba osztva küzdve meg egymással. A csoportban a Váradit 15-11-re, a Comeniust pedig 17-3-ra győzték le a barótiak, bekerülve az elődöntőbe. Itt Szitabodza volt az ellenfél, de a meccs nem hozott elődöntőhöz méltó szoros küzdelmet: a baróti diákok 27-3-ra „hengereltek”. Következett a döntő a Mihai Viteazul-iskola csapatával, melyben 35 gól született, a helyiek örömére ezeknek csaknem kétharmadát ők dobták. Végeredmény: Gaál Mózes–Mihai Viteazul 22-13.

A sporttanár az elért első helyezést értékesnek tartja, mint mondta, annál is inkább, mert a baróti játékosok úgymond „amatőrök”, míg mások, például a sepsiszentgyörgyiek leigazolt játékosok.

– Bebizonyosodott, hogy jó csapatunk van, diákjaim minden utasításomat betartották, így sikerült megnyernünk a tornát – értékelt.

A csapat tagjai: Molnár Péter, Kovács Albert, Szekeres Tas, Kencse Magor, Keresztes Botond, Kovács Ernő, Loj Szilárd, Sai Csaba, Kövér Zsolt, Zsigmond József, Zsigmond István és Hajdú Jenő.

Kérésünkre, hogy kit emelne ki a csapatból, mint a torna legjobb játékosát, Kovács Ernőt említette meg, de hangsúlyozta, mindegyik fiú remekül teljesített, a győzelem érdeme a teljes csapaté.

A baróti iskolások teljesítménye annál is figyelemre méltóbb, hogy hetente mindössze egyszer kézilabdáznak együtt, a választott órán, külön-külön meg néha a tornaórákon. Ennek ellenére Máthé Sándor irányítása alatt már hétszer voltak megyei bajnokok az elmúlt két évtizedben. A sporttanárnak az a terve, hogy tavasszal szivacslabdával (ugyanolyan méretű, mint a rendes kézilabda, csak könnyebb, puhább) kezdje el a kézilabda-oktatást a kisebb diákoknak, mint mondta azért, mert ezzel, ha valakit megdobnak, nem fáj, így a gyermekek nem idegenkednek annyira a sportágtól, a cél ugyanis az, hogy minél többen megszeressék, gyakorolják azt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.