Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Hatvanan jutottak tovább

Hatvanan képviselik megyénket a magyar gimnáziumi és középiskolai diákok számára szervezett matematikaverseny országos fordulójában. A megyei megmérettetésen 167-en mérték össze tudásukat, és a versenyszabályzat értelmében az első három helyezett, valamint a dicséretben részesülők kapnak meghívást az Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszára. Az ötödikes évfolyamról az első három helyezett mellett öt dicséretes jutott tovább, a hatodikosokat összesen 11-en, a hetedikeseket és a végzős gimnazistákat 7-7 tanuló képviseli az országos versenyen. A kilencedikesek közül ketten jutottak tovább, a tizedikeseket 10-en, a tizenegyedikeseket 7-en, míg az érettségire készülő tizenkettedikeseket 8-an képviselik.

Mesék szárnyán

Hat csapat vett részt a Mesék szárnyán nevet viselő vetélkedő megyei szakaszán. A megyeszékhelyről a Váradi József-iskolát két csapat, az EszEsek (3. osztály) és az Aranyhalak (4. oszt.) képviselték, a Székely Mikó Kollégiumból a Gömbvillámok (3. oszt.) voltak jelen. A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumból érkeztek a negyedikesek alkotta Íródeákok és a gelencei Jancsó Benedek-iskolából a szintén végzős elemistákból álló Tűz csapat. A Molnár Fanni, Moldvai Kitti, Móricz Alpár Roland és Kelemen Hanna alkotta Íródeákok és a Tűz csapat – Akácos Kincső-Noémi, Kocsis Dorka , Demeter Bálint és Tamás Arnold – jutottak tovább a március 22–23-ai Nagyváradon megrendezendő országos döntőbe.

Tündérek tenyerén

A megyeszékhelyi Cimborák Bábszínház február 9-én és 16-án a Tündérek tenyerén című előadására várja a legkisebbeket, a 9 hónapos és 3 év közötti gyerekeket és szüleiket. A hangok, zörejek a nézők szemei előtt szülnek új formát, a színek és anyagok bábokká lesznek. A népi mondókák, az énekszó, az élő hangszer ölelésében és az édesanyák ölének biztonságában a kisbabák önmaguk testrészeire csodálkozhatnak rá, majd környezetük kellékeivel ismerkedhetnek meg. Az előadást 10.30 és 11.30 órától, a Cimborák Bábszínház stúdiótermében játsszák. A helyek száma korlátozott, a felnőtt- és a babajegy egyaránt 7 lejbe kerül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.