Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Románverseny magyar diákoknak

Románverseny magyar diákoknak Cseperedő

Százötvenen neveztek be a sepsiszentgyörgyi Spark English Club 4-12. osztályos diákok számára szervezett megyei szintű román versenyre. A második alkalommal megszervezett megmérettetést egyidőben két helyen, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen bonyolították le október 13-án.

A Sparkoncurs nevet viselő megmérettetésen 10 iskolából százötven negyedikes, gimnáziumi és középiskolai tanuló vett részt, háromtagú csoportokba szerveződve.

– A célunk az volt, hogy lehetőséget adjunk arra, hogy a román nyelvet más környezetben, érdekes, szórakoztató, logikai és kreatív feladatok segítségével használják, hogy a különböző kihívásokra koncentráljanak és ne a nyelvhasználaton/helyességen görcsöljenek. A verseny hangulata és a visszajelzések alapján ez sikerült, lesz folytatás. A román csapatverseny 4-12. osztályos magyar diákoknak szól és az angolverseny mintájára készült – magyarázta Fülöp Zsófia.

A Spark English Club 2020-ban szervezte meg az első románversenyét, ami nagy népszerűségnek örvendett a diákok és pedagógusok körében egyaránt, ezért döntöttek a folytatás mellett. A koronavírusjárvány miatt bevezetett korlátozások időszakában kénytelenek voltak felfüggeszteni a versenyt, de két év kihagyás után idén újra sikerült találkozni.

– A résztvevők díjazására a következő hetekben kerül sor, meglepjük a nyerteseket, meglátogatjuk őket románórán. Ezúton is köszönöm Bărcăceanu Andrea és Bucșa Anna-Mária kolléganőimnek és a Nagy Mózes Líceum tanárainak a verseny lebonyolításában nyújtott segítséget, az együttműködést, és a felkészítő tanárok munkáját – emelte ki Fülöp Zsófia.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük