Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Mesefonás a Míves Házban

Mesefonás a Míves Házban Cseperedő

Ma (pénteken) 17 órától indul a Mesefonás a sepsiszentgyörgyi Míves Házban. Mesehallgatásra és mesemondásra várják a gyerekeket és a felnőtteket.

A Guzsalyas Alapítvány első Mesefonás nevet viselő rendezvényét szeptember 30-án, a magyar népmese napján tartották a Cimborák Bábszínházban gyerekeknek és felnőtteknek közösen. A mesemondó délután állandó helyszíne ezentúl a Míves Ház lesz, ahol havi rendszerességgel kerül sor a Mesefonásra, külön a kicsik és felnőttek számára.

Délután öt órától a gyerekeknek, családoknak szól az élőszavas mese, hét órától pedig a tizennégy év feletti fiatalok és felnőttek számára nyitják ki a mesetarisznyát.

– A mesemondó délutánt havi rendszerességgel tartjuk, és minden alkalommal lesz meghívott mesemondó, de bárki, akinek kedve van, elmondhatja, megoszthatja kedvenc népmeséjét a hallgatósággal. A mai alkalomra két diák készül mesével, de ha közben valaki kedvet kap és szeretne mesélni, megteheti – mondta Benkő Éva mesemondó, a rendezvény ötletgazdája.

A régi fonók, kalákák hangulatát próbálják felidézni – munka nélkül –, és lehetőséget teremteni a közös mesélésre, a mesehallgatásra.

– Én azt tapasztalom, hogy nem nagyon mernek az emberek mesét mondani, főleg hallgatóság előtt. Ezen a találkozón lehetőség lenne a mesemondás gyakorlására. Látom a gyerekeken, hogy mesemondó versenyekre készülve milyen nagy a stressz bennük, mert ott van egy elvárás, itt az egyetlen lényeges dolog az, hogy érezzük jól magunkat. Azt is meg kell tanulni, hogy valakire ráfigyeljünk, végighallgassuk. A mesében rejlő örök érvényű igazságokra, útmutatásokra mindannyiunknak szükségünk van – fejtette ki.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány által támogatott Mesefonás következő találkozójára november 25-én kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük