Rendkívüli oktatási hét az oviban

Rendkívüli oktatási hét az oviban Cseperedő

A kézdivásárhelyi Benedek Elek Napközi Otthonban ezen a héten zajlik a Tudjál többet, legyél jobb nevet viselő rendkívüli oktatási hét. A tanintézmény középcsoportjába járó gyerekek számára szórakoztató, színes és egyben az ismereteik bővítésére alkalmas tevékenységeket szervezett Tubák Klára óvónő.

A gyerekek mesebeli kedvencei a csillogó ruhájú királylányok és a daliás hercegek, akik készek akár harcba szállni a sárkánnyal is, hogy megmentsék szerelmüket, majd összeházasodnak és egy csodálatos kastélyban élnek és uralkodnak, amíg meg nem halnak. Nos, az óvodások is egy ilyen mesebeli helyre látogattak. A szülőkkel közösen a Sinaia-i Pelișor kastélyban megcsodálhatták a királyi család, játékszereit és játszószobáját.

Az óvodáskorú fiúk többsége katona vagy tűzoltó szeretne lenni. Ezért nagy élmény volt számukra a tűzoltóságon tett látogatás, ahol felülhettek a nagy piros autóra, megismerhették a felszereléseket: a csákánytól kezdve a különböző méretű csöveken át az oxigén maszkig.

A negyvenéves szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógus, Tubák Klára nagyon jó programnak tartja a tantervben szereplő, a tapasztalati tanulásra összpontosító programot.

– A Tudjál többet, legyél jobb program alkalmat ad az „outdoor”, helyszínen történő tanulásra, ami a legjobb módszer a tudatos tanulásban. A mindennapokban is igyekszem alkalmazni. Az elmúlt hetekben az őszi zöldségekről és gyümölcsökről tanultunk magyarul és románul, és a tanultakat valódi piaci vásárláson rögzítettük! – mondta a pedagógus.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások