Hirdetés
Hirdetés

Óvodai és iskolai beiratkozás

Óvodai és iskolai beiratkozás Cseperedő

A héten megkezdődtek az óvodai beiratkozások. Első körben a kis- és nagycsoportosok visszaíratása zajlik, az ősszel kiscsoportot kezdő gyerekeket június 8-tól kell beíratni. Az előkészítő osztályosok beiskolázása július 7-én zárul.

A tanügyminisztérium által közölt órarend szerint a kiscsoportokba való beiratkozás két szakaszban: június 8-a és július 3-a, illetve július 20-a és augusztus 10-e között történik. A visszairatkozások hétfőn kezdődtek, és június 5-én zárulnak, a tisztázatlan eseteket augusztus 11-e és 31-e között oldják meg. A 2020–2021-es tanévtől kötelező a nagycsoport, tehát minden gyereknek, aki 2014. szeptember elseje és 2015. augusztus 30-a között született, az óvodában a helye.

Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken jelentős létszámnövekedésre nem számítanak, hiszen megyénkben az óvodaköteles gyerekek 95 százaléka be van íratva. Az óvodákban összesen 6429 hely van, ebből 2869 napköziben. A kiscsoportokba közel 1900 jelentkezőre számítanak. A kicsik beíratása faxon, telefonon, e-mailben vagy személyesen történik. A beiratkozások órarendjét az oktatási intézmény vezetősége szabja meg, és függeszti ki látható helyre a saját és a tanfelügyelőségek honlapján.

Az iskolába július 7-éig lehet beíratni a gyerekeket. Az előkészítő osztályokba való elosztás első szakaszára – egy számítógépes alkalmazás és az iskola vezetőségének határozata alapján – július 8–20. között kerül sor. A fennmaradó helyekre július 21–31. között osztják el azokat a gyerekeket, akik valamilyen okból kimaradtak. Akiket egyetlen oktatási intézménybe sem írattak be, vagy más problémák merültek fel, azok számára a tanfelügyelőség szeptember 1–4. között keres megoldást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük