Hirdetés
Hirdetés

Mert olvasni jó!

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe. Mindkét meseregényből készült rádióváltozat is, ezek az archivum.mtva.hu oldalon hallgathatók meg.

Szabó Magda: Tündér Lala

Lala tündérkirályfi nemhiába a csodafügefa ajándéka, ő mindig mást akar csinálni, mint ami egy tündérhez illik. Nyughatatlan, kíváncsi, szeret hegyet mászni, kopoltyú nélkül úszni, sőt, a szabályokat megszegve, még Tündér-föld határán is túlmerészkedik. A kötet online változata a www. konyvespolc.com-on olvasható.

Hirdetés
Hirdetés

Berg Judit: Rumini

Hallottatok már Pelevárról? Egy távoli sziget fővárosa. Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. Sehol máshol nem lehet zsugorító meg növesztő port kapni; csak itt árulják a híres látóüveget, amivel a falon is át lehet látni; de van még örökké világító mécses, láthatatlanná tevő kalap, soha ki nem fogyó gyümölcskosár, a régi pajzsokról, késekről, fegyverekről, kincsesládákról és csodakenőcsökről nem is beszélve.

A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén Egérország legkiválóbb matrózaival, Negróval, a szigorú fedélzetmesterrel, Ajtonnyal, a hajószakáccsal, a nagy tudású Cincogi doktorral és két mindenre elszánt hajósinassal, Ruminivel és Balikóval.

(Forrás: www.bergjudit.hu)
Itt meghallgatható a meseregény rádióváltozata: archivum.mtva.hu/radio?series=UnVtaW5p.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük