Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még lehet jelentkezni

Még lehet jelentkezni Cseperedő

Még lehet jelentkezni a megye városaiban működő Tanulók Háza által szervezett körökre, vannak azonban olyan népszerű, tömegeket vonzó tevékenységek, ahol már beteltek a helyek.

Sepsiszentgyörgyön a 21 köri tevékenység közül négyre már beteltek a helyek, a többire azonban még lehet jelentkezni.

Hirdetés
Hirdetés

– A modern táncra már az iratkozás első napjaiban beteltek a helyek. Itt több száz diákról beszélünk, akik kisebb csoportokba osztva vesznek részt az órákon. Az idén megnőtt az érdeklődés a néptánc és a karting iránt is, ami nagy örömömre szolgál, ugyanakkor a zene továbbra is a gyerekek egyik kedvenc köre maradt. Tapasztalatom szerint azok a körök vonzzák a diákokat, ahol az oktató komolyan veszi a feladatát, tudást ad át, ugyanakkor nevel is, és úgy szervezi meg a tevékenységeket, olyan oktatási módszereket alkalmaz, amivel felkelti és fenntartja a gyerekek érdeklődését – magyarázta Kerekes Jenő, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza igazgatója.

Örömmel nyugtázta, hogy a diákok zöme az online felületen jelentkezett. Eddig 1100 kis és nagy diák iratkozott be valamelyik köri tevékenységre.

Továbbra is várják az érdeklődőket a kézdivásárhelyi, kovásznai, baróti és bodzafordulói intézményekben is a már megszokott körökre.

A vidéki gyerekek számára is lehetőséget teremtenek a szabadidő hasznos eltöltésére, ahol van érdeklődés, ott helyben szervezik a tevékenységeket. A megyeszékhely közelében lévő településekre – Uzon, Maksa, Gidófalva. Árkos – kijárnak a tanárok, és megtartják az órákat, de Barót környékén és Bodzavidéken is van erre példa.

– Senkit nem utasítunk vissza, ahol vannak jelentkezők, érdeklődők, oda kimegyünk, és megtartjuk az órákat, Ez így egyszerűbb, mint a diákokat behozni a városba, főleg, ha nagyobb csoportról van szó – magyarázta Kerekes.

Új pedagógusok is érkeztek, Sepsiszentgyörgyre és Kovásznára 3–3, Barótra pedig egy.
– Fiatal, lendületes kollégákról van szó, akik bizonyítani akarnak. Kovásznán szinte teljesen megújult az oktatógárda. Bízom benne, hogy még vonzóbbá, gyerekközpontúvá tudjuk tenni tevékenységeinket. A célunk az, hogy olyan foglalkozásokat szervezzünk, ami iránt van érdeklődés, amit szeretnek a gyerekek, ahol tanulni, fejlődni tudtak. Felmérést is készítünk majd, s ez alapján akár új foglalkozásokat is bevezetünk az elkövetkezőkben – summázta az igazgató.

A köri tevékenységeket azoknak ajánlják, akik szeretnék barátok között hasznosan eltölteni szabadidejüket, fejleszteni kreativitásukat és személyiségüket, gyarapítani tudásukat. Az elmúlt évben a megyében közel 3000 diák kapcsolódott be az ingyenes szabadidős tevékenységekbe, ebből 1400-an a megyeszékhelyi intézmény foglalkozásain vettek részt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük