Felhívás!

Második lett a Campanella

Második lett a Campanella Cseperedő

Második helyezést ért el a megyeszékhelyi Plugor Sándor Művészeti Líceum Campanella gyerekkara az országos kórusolimpián, melyet március 2–4. között szerveztek Karácsonkőn. A Mikes Kelemen Líceum diákkórusa is jól szerepelt, de nem került be a díjazottak közé.

A vetélkedőn külön versenyeztek az elméleti és a művészeti iskolák énekkarai. Háromszéket a Campanella gyerekkar és a Mikes-diákkórus képviselte, akik a Székelyudvarhelyen, hat megye részvételével szervezett megyeközi olimpián kategória-győzteseiként kaptak meghívást az országos megmérettetésre. A karácsonkői vetélkedőn mindkét kategóriában 7–7 kórus mérte össze tudását. A művészeti iskoláknál második helyen végzett a Lőfi Gellért vezette Campanella gyerekkar. A Mikes-diákkórust a zsűri idén nem díjazta.

– Kicsit csalódottak vagyunk, mert felmérve a mezőnyt, arra számítottunk, hogy a díjazottak között leszünk. A gyerekek ügyesek voltak. Sajnos, a verseny előtti napon szervezett szabadtéri ünnepségen több órát álltunk a hidegben, a szélben, és emiatt többen berekedtek, de ettől függetlenül jól szólt a kórus – magyarázta Szőts Dániel, a Mikes Kelemen Líceum zenetanára és karvezetője.

Az előírások szerint minden páros évben az általános, páratlanban a líceumi diákok számára szervezik a kórusolimpiát, így jövőben a nagyok mérik össze tudásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.